Je kunt prima koolhydraatarm met pindakaas bakken. Zo is er een heerlijk Broodrecept en vele koekjes recepten. De lekkerste heb ik op deze pagina verzameld.
Hou er rekening mee dat ik deze recepten voor mezelf heb verzameld. Achter de recepten staat het webadres van de betreffende site. Ga daar vooral even langs want het zijn stuk voor stuk uitstekende receptensites.
Koolhydraatarm met pindakaas koekjes ( www.kookfans.nl )
260 gram amandelmeel
5 eetlepels natuurlijke suikervervanger (Sukrin)
1 groot ei
1/2 theelepel zout
240 gram pindakaas
120 gram ongezouten boter, gesmolten

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng in een grote kom het amandelmeel, de suikervervanger zonder calorieën, het ei, zout, de pindakaas en gesmolten boter. Mix tot er een egaal beslag ontstaat.
Leg een bakplaat, bekleed met bakpapier, klaar.
Schep met een grote lepel beslag uit de kom en plaats op de bakplaat. Herhaal dit tot het beslag op is. Met dit beslag kan je ongeveer 12 koekjes maken.
Druk met twee vorken het beslag op de bakplaat tot de koekjes een dikte van ongeveer 2 centimeter zijn. Door met de vorken te drukken creëer je een ruitpatroon.
Zet de bakplaat in de oven en bak de pindakaaskoekjes 18 tot 22 minuten.
Laat naderhand goed afkoelen en geniet van je koolhydraatarme pindakaaskoekjes!
Koolhydraatarm met pindakaas balletjes ( www.lowcarbchef.nl )
250 gr pindakaas
optioneel: 1 scoop eiwitpoeder
160 gr lijnzaad
1/2 tl vanille aroma
75 gr pinda’s
Meng in een kom met een garde of spatel de pindakaas, eiwitpoeder, lijnzaad en vanille-extract. Dek het mengsel goed af met huishoudfolie en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast. Zodat het pindakaas mengsel kan opstijven.
Vorm van het mengsel met je handen 12 balletjes van ongeveer 2-3 centimeter groot en plaats de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Doe de bakplaat 20 minuten in de koelkast zodat de balletjes kunnen opstijven. Rol de balletjes door de pinda’s en serveer.
Koolhydraatarm met pindakaas kokos koekjes ( www.tartesyaya.be )
120 g pindakaas
20 g kokosolie
75 g Sukrin of Erithrol
2 eieren
1 tl vanille extract
1/2 tl natrium bicarbonaat
snufje zout
60 g kokosrasp
35 g pure chocolade pallets (suikervrij !! )
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier op een ovenplaat. Zet apart.
Doe de pindakaas met de kokosolie in een blender en blend. Doe er de eieren en het vanille extract bij. Voeg de natrium bicarbonaat en het zout toe.
Tot slot doe je er de kokosrasp en de Sukrin of Erithrol er bij.
Mix tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Schep er de chocolade druppels onder.
Schep hoopjes van 30 g op het bakpapier. Leg de hoopjes voldoende uit elkaar. En bak de koekjes gedurende +/- 8 min. tot de bovenkant goudbruin kleurt.Laat de koekjes afkoelen op een rooster. De koekjes zullen nog ietsje uitharden tijdens het afkoelen. Een beetje krokant langs de buitenkant en zacht binnenin. Als je ze in een afgesloten doos bewaart, kan het zijn dat de koekjes zachter worden. Dan beginnen ze ietsje meer op een cakeje te lijken. Nog steeds zeer lekker (maar dan weet je dat dat normaal is
Voedingswaarde per koekje (30g beslag)
Koolhydraten: 2,5 g
Kcal: 146
Vet: 12,3 g
Verz.vet: 6,0 g
Eiwit: 3,8 g
Vezels: 3,0 g
Geef een reactie