Koolhydraatarm hazelnootbrood

Het koolhydraatarm hazelnootbrood is een lekkere broodvervanger voor mensen die op een koolhydraatarm dieet zijn. Ik ben op zo’n dieet maar ben ook wandelaar en fietser, zelfs in de bergen.

Dit soort broodjes bevatten veel calorieën maar weinig koolhydraten en bieden derhalve voldoende maar wel langzame suikers voor outdoor activiteiten.

Koolhydraatarm hazelnootbrood

  • 25 g stukjes hazelnoot.
  • 80 g hazelnootmeel.
  • 10 g kokosmeel.
  • ½ el pompoenpitten.
  • ½ el zonnebloempitten.
  • 1½ tl wijnsteenzuur.
  • snufje zout.
  • 3 eieren.
  • 1 el gesmolten kokosvet of olie.
  • zoetstof naar smaak (Erythritol).
Koolhydraatarm hazelnootbrood.
Vooral niet te kort in de oven laten staan

Bereidingswijze

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C.
  • Neem een kleine cakevorm of bakvorm en vet deze in.
  • Leg er eventueel bakpapier onderin want dit soort deegjes plakt meer dan gewoon deeg.
  • Meng de hazelnoten met het hazelnotenmeel, kokosmeel, pitten, bakpoeder, zoetstof en zout.
  • Voeg de eieren samen met de kokosolie en meng het tot een homogene massa.
  • Laat dit even staan om tot rust te komen.
  • Is het deeg te dun, doe er dan wat kokosmeel bij. Dat heeft wel even tijd nodig om zijn bindende werk te doen dus wacht dan weer even.
  • Vergeet geen zout toe te voegen anders word het nog een flauwe boel.
  • Doe het deeg in de vorm.
  • Strooi er eventueel wat sesamzaad, amandelschaafsel of gehakte noten overheen.
  • Bak het in 30 tot 35 minuten gaar.
  • Steek er een na 25 minuten een satéprikker in en kijk of hij droog blijft.
  • Is de prikker droog, dan kan het brood er uit.
  • Plakt er meuk aan de prikker dan nog even terug in de warmte.

Variaties

Dit recept is zeer geschikt om mee te experimenteren. In ieder geval kun je het recept verdubbelen voor een groter brood.

Verder kun je er vruchtjes in doen en lekkere kruiden en er zo een kerststol of paasbrood van maken.

Kerststol

  • Neem een dubbel recept.
  • Meng wat krenten, rozijnen, sukade en citroenrasp door elkaar.
  • Alles te samen ongeveer 150gr.
  • Wel de rozijnen eerst maar maak ze zeer goed droog.
  • 1 tl kaneel.
  • 1/2 tl nootmuskaat.
  • 1/2 tl kruidnagelgruis.
  • 1 tl speculaaskruiden.
  • 1tl gemberpoeder.
  • Eventueel amandelspijs (zonder suiker).
  • Meng alles door het deeg als het gemengd is.

Paasbrood

  • Neem bovenstaand recept.
  • Vervang de sukade door Bicarots.
  • Laat de kruiden weg.
  • Voeg extra zoetstof toe, het is een zoet brood.

Veel plezier met deze heerlijke recepten en eet er niet te veel van want dan val je er nog niks van af, weet ik uit ervaring.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *