Is Kjeld Nuis een hufter of een briljant?

Is Kjeld Nuis een hufter of zijn alle topsporters gestoord? We schrijven zaterdagmiddag 28 november 2020. Kjeld Nuis en Ronald Mulder strijden op de 500 meter. Kjeld hindert Mulder en die laatste kan zijn toernooi beëindigen en krijgt de zoveelste koude douche te verwerken.

Het is duidelijk de schuld van Nuis. Hij verklaarde zelf te willen versnellen zodat Ronald vrij baan had. En dat is nou precies wat er fout ging bij Nuis. Het ging om hem. Ik wilde versnellen, ik ben aan de beurt. Was hij minder egoïstisch geweest dan had hij meteen op de rem getrapt.

Maar dat doen topsporters niet. Die gaan voor de overwinning. En die kan je maar op één manier bereiken en dat is door alleen aan jezelf te denken. De rest ziet maar hoe ze het redden. Kijk naar een paar grote F1 kampioenen zoals Schumacher, Senna, Rosberg en Prost. Die reden rustig een rivaal van de weg om de prijzen binnen te slepen.

Kjeld nuis is een hufter
Topsporters, primitieve hakkers of briljant?

Topsporters zijn egoïsten.  Menig topsporter heeft al verklaard dat “er met mij niet valt te leven”. Relaties lopen stuk, de weg naar de top is eenzaam. De offers die een topsporter moet leveren gaan verder dan verzuring en pijn. Alleen in een goor hotelletje om te trainen tot je er bij neer valt terwijl je alleen aan jezelf denkt.. Het is niet alles goud wat er blinkt.

Ik persoonlijk denk dat topsporters per definitie gestoord zijn. Je moet heel veel energie over hebben en ziekelijk ambitieus zijn. In de psychiatrie noemen we dat wel hypomaan of manisch, in dit gaval met As-2 kenmerken. De psychose ontbreekt. Beetje kort door de bocht maar het zijn eerder symptomen dan kenmerken.

Kjeld Nuis is een wereldkampioen en olympisch kampioen. Dat bereik je niet door een aardige jongen te zijn en aan anderen te denken. Je moet een overactieve egoïstische manisch ontremde aso zijn om de top te bereiken en daar eventueel nog te blijven ook.

De kans dat Ronald Mulder net zo in elkaar zit is behoorlijk groot. Maar ik denkt eerlijk gezegd dat de gebroeders Mulder net even iets minder hufterig zijn dan Kjeld Nuis.

En dus is Kjeld Nuis een hufter en zijn alle topsporters per definitie gestoord. Geloof me maar, ik ben psychiatrisch verpleegkundige en sportliefhebber. Je kun zo’n offer alleen maar brengen als er ergens een steekje los zit. Zeker als je je realiseert dat er voor elke kampioen honderden subtoppers de top niet halen en falend de pijp aan Maarten moeten geven.

Maar ik ben blij dat ze er zijn. Want het was wel weer prachtige tv. Morgen staan de kranten vol, vandaag staan de sociale media vol van de botte bijl van Nuis. En nou maar hopen dat er na Hamilton weer een echte hufter opstaat in de F1. Want die zorgen wel voor de krenten in de pap.

Ik persoonlijk denk dat Verstappen het in zich heeft. Laat de hufter vrij Max, de liefhebbers zullen je dankbaar zijn.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *