Karsten Tent opbouwen op de Lemeler Esch

Niks eenvoudigers dan een Karsten tent opbouwen. Stekker in het stopcontact en opblazen dat ding. Een Karsten tent opbouwen is namelijk een Karsten tent oppompen, zo eenvoudig is dat. Karsten oppompbare tenten zijn een wonder van vernuft en sterk als een berg.

Ik heb 2 seizoenen met een Karsten 300 oppompbare tent gekampeerd en dat ding heeft zelfs nooit in de wind bewogen. En daar zit een stevig noodweer bij op de Lemeler Esch.

Karsten tent opbouwen

Karsten Tent opbouwen op de Lemeler Esch
Karsten Tent opbouwen op de Lemeler Esch

Hieronder de verschillende stappen van de Karsten tent opbouwen in foto’s zichtbaar gemaakt.

Bij de Foto’s
 • 1: De eerste fase is het zoeken van de ideale positie en het neerleggen en vastpinnen van het worteldoek.
 • 2: Fase twee Karsten tent opbouwen: Het uitleggen van de tent. Dat was dit keer even schrikken, er zat allemaal “schimmel” op mijn tent. Maar dat was aanslag die nog het gevolg was van een stofregentje op Texel vorige jaar. Niks aan de hand, maar wel even mijn hart in mijn keel.
 • 3: De eerste buis is opgepompt, de tweede is onderweg.
 • 4: De pomp die ik heb is de KT-230V-HP, exclusief voor Karsten. Deze pomp blaast de tent in een minuut of 3 op (niet met de chrono gemeten). Het geluidsniveau is te doen hoewel het natuurlijk wel even duidelijk hoorbaar is voor de directe buren. Maar toen ik aan de andere kant van de auto stond viel het wel weer mee. In het verleden was het oppompen van mijn luchtbed ook even lawaai en dat duurde langer en moest gedurende de vakantie nog wel een keer of 5 gedaan worden.

 • 5: Volgende stap is naar binnen lopen en de buizen opzetten en naar buiten duwen. De tent staat nu nog helemaal los. Alleen de hoekpunten zijn met een haring vastgezet. Dus nog niet helemaal strak. Op naar het volgende onderdeel van de Karsten tent opbouwen, de comfortluifel en de andere onderdelen.
 • 6: De comfortluifel zit er aan en alles is vastgezet. Dat vastzetten heb ik natuurlijk gedaan voor ik de luifel er aan maak. Het vloerkleed is een doorlaatbare mat van Karsten, vergelijkbaar met het bo-carpet ademde grondzeil. De campingbeheerder is blij met je als je dit gebruikt. Op sommige campings is het zelfs verplicht voor de voortent, zeker als je een caravan hebt.
 • 7: Regenluifeltje er aan en klaar is keer. Ik heb de luifel dubbel vastgezet. Dan staat de luifel wat rustiger. Stoeltje staat er al, het inrichten kan beginnen.
 • 8: Ik heb een auto met een hele grote kofferbak dus ik heb een lekker bedje meegenomen. Dit is een handige in elkaar-passend-zelf-in-elkaar-geschroefde-bedbodem. Ik heb een matrasje eens zo op het tentzeil gelegd en de boel was na een paar dagen helemaal zeiknat. Dit is voldoende geventileerd om droog te blijven. En het werkt. Minder goed geschikt voor mensen die op de motor met vakantie gaan.
 • 9: En dat ziet er dus zo uit.
 • 10: Koelbox, keuken in aanbouw en de schone was.
 • 11: Karsten tent opbouwen is klaar, het feest kan beginnen. Ondertussen is het wolkendek aan het openbreken, de temperatuur gaat omhoog, tijd om de korte broek aan te trekken en er op uit te gaan.

FotoShow

Openbaar   11 items in karsten-tent-opbouwen-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *