Karsten Te Koop – 300 + Luifels

Karsten te koop

Eigenlijk zou ik dit artikeltje Karsten te koop moeten weghalen want hij is al verkocht. Maar omdat dit artikeltje een mooi overzicht geeft van hoe mijn beeldschone Karsten er uit zag heb ik het laten staan.

Veel mensen vragen vragen waarom ik mijn Karsten te koop heb gezet. Dat is eenvoudig, ik heb een caravan gekocht. Neerzetten, pootjes uitdraaien, stekker in het stopcontact en 5 minuten later heb je koffie. Die Karsten heb ik gewoon te snel gekocht.

Wat me tegenviel was het opbouwen van het totale bivak, niet het opzetten van de tent. Maar je moet alles uit de auto halen, neerleggen en de boel opzetten. Maar dan begint het pas. Je bed, je koelbox, je stoel en je tafel, gaspitjes, keukenzooi en noem maar op.

En daarom heb ik die prachtige karsten te koop gezet na 2 seizoenen en een kleine sleurhutje gekocht. Ik deed namelijk waar ik die tent voor had gekocht en dat is “ff een paar dagen weg”. Met die hut doe ik dat wel. Ik heb in 1 seizoen met die caravan 2x zo veel campings gezien als in 3 seizoenen met 2 verschillende tenten.

Spijt? Nee hoor. Hoewel ik nog steeds met interesse en verbazing naar die prachtige Karstententen kijk. Maar ik ben geen kampeerder meer, ik ben nu een sleurhut kabouter. En daar ben ik heel erg happy mee.

Karsten Te Koop - 300 + Luifels
Karsten 300 + Luifels

Karsten te koop (niet meer dus)

Basistent: Karsten 300 Bordeauxrood met Beige

Extra uitbreidingen basistent
 • 1x extra raam (dus aan beide zijden een raam)
 • 1x extra stroomdoorvoer (dus aan beide zijden een stroomdoorvoer)
 • Ramen met afsluitflappen binnen en buiten
 • Ramen beide met voorzetfolie (waterdichte voorzetruit van doorzichtig folie)
 • Uitbreidingen en accessoires:
 • Comfortluifel met Staldeur rechts en raam links (inclusief folieruit)
 • Voorwand met extra groot raam aan de voorzijde
 • Regenluifel met koppelstuk en stokken
 • NB: Voorwand en luifel hebben geen vast grondzeil. Aanritsbaar grondzeil is mogelijk.
 • 1x tenttapijt Bo-carpet 3×3 meter binnen
 • 1x tenttapijt Bo-carpet 3×2.20 buiten
 • Hordeur
 • Opbergdriehoek (Organizer)
 • Voetpomp
 • Elektrische pomp (220 volt, 3 minuten oppompen per buis)
 • Gebruiksaanwijzing op DVD (+mapje met gebruikssporen)
 • Extra ventielen + ventieldraaier

Ben je een fan van dit concept bestel dan bovenstaande configuratie en je vakantie kan niet meer stuk.

Bij de Foto’s
 • 1: De basistent met de regenluifel. De cirkel staat om het verbindingsstuk dat nodig is om de rechte regenluifel aan de kromming van de basistent vast te maken. Deze configuratie noemde ik het petje.
 • 2: Vooraanzicht van het petje. Als ik dit zie vraag ik me af waarom ik Karsten te koop heb gezet.
 • 3: Zij-aanzicht van de staldeur bij de Franse configuratie. Basistent, comfortluifel en regenluifel, in dit geval zonne-luifel.
 • 4: De Hollandse configuratie in On-Hollandse omstandigheden, zonnig weer. Alles is nu in actie, de basistent, de comfortluifel, de regenluifel en de voorwand. De staldeur zorgt hier voor frisse lucht en maakt in- en uitlopen eenvoudiger. In dit geval is er bovendien gezellige interactie met mijn kampeergenoot met camper. De staldeur gebruik ik ook altijd als ik in de nacht naar het toilet ga. Hij is eenvoudiger en vooral sneller te openen dan de voorwand. Vooral bij regenachtige omstandigheden een enorm voordeel. Veel mensen gebruiken het nachtelijke emmertje maar ik ben daar geen fan van.
 • 5: De extra ramen in de voorwand, de comfortluifel en de basistent mooi zichtbaar. De flap kan overigens beter naar binnen worden gevouwen bij slecht weer. Dit is precies een jaar voor ik mijn Karsten te koop zet. (1 jaar, 2 seizoenen).
 • 6: De Franse configuratie in vol ornaat op Camping La Garenne in Saint Laurent du Pape in de Ardeche. Schaduw, frisse lucht en voldoende licht in de tent. Dit is altijd mijn ideale opzet geweest.
 • 7: Achterzijde van de basistent met het raam links. Onder de flappen kun je de ventilatieflappen met hun ritsen zien.
 • 8: De basistent met comfortluifel, regenluifel, voorwand en bijpassende matjes.
 • 9: Achterzijde rechts.
 • 10: Zicht op de binnenkant. Het bed is 1.10 meter breed. Later ben ik er toe over gegaan het bed meteen links te leggen en niet meer dwars aan de achterzijde. Dit neemt minder ruimte in beslag. Op deze foto zijn de ventilatieflappen aan de achterzijde ook goed zichtbaar.
 • 11: Beeld van de buizen cq slangen die het oppompbare geraamte van de basistent vormen. Een kunstwerkje waar ik bij het inslapen en ontwaken heel wat keertjes naar heb liggen kijken. Ook kun je hier mooi de ventilatie zien die met wat touwtjes zeer eenvoudig is te openen en te sluiten. Dit kan per kwart worden gedaan. Je kan dat dus prima doseren. Het effect is op warme dagen merkbaar, zeker als je dit combineert met een open raam aan de schaduwkant van de tent. Dat zijn ook de momenten waarop ik optimaal heb geprofiteerd van het extra zijraam dat ik heb laten maken. Je hebt altijd een schaduwkant je open kunt zetten. Aan de achterzijde heb je namelijk aan de onderzijde nog ventilatieflappen, zie vorige foto.
 • 12: Vooraanzicht van de basistent met de regenliufel.
 • 13: De opbergdriehoek.
 • 14: Elektrische compressor en de voetpomp. De elektrisch compressor (alleen 220 volt) pompt de tent in 3.5 minuten op. Desgevraagd hebben mede-kampeerders verklaard niks te hebben gehoord of er geen last van te hebben gehad. De voetpomp heeft per buis zeker een minuutje of 10 nodig. Er is ook nog een 12 volt compressor die op de accu word aangesloten met klemmen. Ben je duiker dan kun je met perslucht die slangen in 1.2 seconde vullen. Oke, niet overdrijven, het is 1.5 seconde.
 • 15: Ik heb in de voortent geen inritsbaar grondzeil. De ritsen hiervoor zijn echter wel aanwezig. Ik heb gekozen voor een open grondzeil zodat ik bij regen de luifel gewoon open kan laten staan. Het water wat inregent loopt gewoon weg en ik heb nooit echt wateroverlast gehad. Uitgezonderd een enorme onweersbui afgelopen zomer. Ik stond toen trouwens nogal laag op het veld. Dit staande water was overigens binnen een half uurtje weg. Voordeel van dit systeem is dat je bijna geen vuil en stof de tent inloopt. Met de inloopmatten en het Bo-carpet (is de camping-eigenaar ook blij mee trouwens) hou je alles netjes schoon. Na 2 weken in de Ardeche op een stoffige kampeerplek met herfstbladeren had ik na 2 weken een half stoffer en blik met zand en rommeltjes, verder niks. Verder nooit dweilen, met regen de tent open zonder stress en veel gemak. Met regen en vocht wel schoenen aan als je door de voortent loopt anders zit je met natte sokken. Aangenomen dat je sokken draagt natuurlijk.

FotoShow

Openbaar   15 items in karsten-te-koop-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *