Camperroute – Zuid West Engeland 8

De achtste etappe van onze Kamperroute zuid west Engeland en Cornwall bracht ons naar Birdham, een klein plaatsje in de buurt van Chichester en Portsmouth. Maar we zijn nog  wel even omgereden om naar Beaulieu te geen alwaar zich het National Motor Museum bevind. op het landgoed van de  Montegu’s.

Het Museum en het Landgoed bevinden zich midden in het New Forest, een werkelijk fantastisch bos. Helaas kun je het alleen kamperen als je  geen elektra nodig hebt en dat is voor mij een probleem. En dus kwamen we in Chichester terecht, Birdham om precies te zijn

Kamperroute zuid west Engeland

Het is niet al te ver van Charmouth naar Beaulieu, zo’n 120 kilometer. En dus vertrokken we zo vroeg mogelijk voor de achtste etappe van onze Kamperroute zuid west Engeland en Cornwall vanuit Charmouth op weg naar Beaulieu. En vervolgens kwamen we op een traject waar we 1×16 mijl, 1×10 mijl en verder nooit meer dan 3  tot 5 mijl hebben  gereden zonder een rotonde op te hoeven rijden.

We  hebben uitgerekend dat we die dag minstens 70 rotondes hebben gerond. En dat was een beetje veel moet ik eerlijk zeggen. Maar goed, de route door net National Forest was erg mooi en Beaulieu was als snel bereikt.

Kamperroute zuid west Engeland
Kamperroute zuid west Engeland

Het goede nieuws was dat we over redelijk brede wegen reden en dat is met een caravan geen overbodige luxe. Maar eenmaal in het New Forest  aangekomen stonden we al snel in de file. En Engeland hebben ze nog niet door dat je een weg beter langs een dorp kunt leggen dan er dwars doorheen.

En dit is een toeristisch gebied dus we stonden al snel vast een paar dorpskernen. Eenmaal door het dorp heen kon je echter weer gewoon doorrijden. Wat dit soort zaken betreft is Engeland nog steeds behoorlijk achterlijk en loopt hun infrastructuur tientallen jaren achter bij de rest van Europa. Vandaar dat er niet bij willen horen, te confronterend denk ik.

Het National Motor Museum in Beaulieu.

Het was de tweede keer dat ik in dit prachtige museum geweest ben en ik ga er zo weer een keer naar toe. Al was het alleen maar om de rest van het landgoed ook nog eens te zien want dat is er dus nog steeds niet van gekomen. Ook het lieftallige dorpje, gebouwd door de Lord voor al zijn personeel, heb ik nog steeds niet gezien. En het is allemaal de moeite waard. Als wij er zijn is er ook een expositie van beelden maar ook daar komen we niet aan toe want  we lopen bijna 4 uur door het museum. Daarna zijn we bekaf en gaan we rijden. We moeten nog een kleine 100 km naar BIrdham en de Elscotts parc Campsite.

Elscotts parc Campsite. 

Op deze voorlaatste camping staan we 3 nachten. Het is een leuke camping hoewel er op internet een paar mindere beoordelingen staan. En inderdaad, het sanitair is typisch Engels, erg basic en best wel weinig voor het hele terrein met 2 douches, 2 toiletten en 2 urinoirs voor de mannen en voor de Vrouwen ook zo iets. En 1 bakkie om af te wassen. Bruin water kwak je gewoon in een daarvoor bedoelde geul waar het de grond inzakt.

We betalen 17 pond voor deze camping en daar zou je in Frankrijk of Nederland niet mee wegkomen. Maar in Engeland is kamperen erg populair, alle campings staan zo’n beetje vol dus dit mag je goedkoop noemen en ben je bovendien blij dat je wat kunt vinden want veel campings zijn vol in dit gebied. Ik klaag dus niet, het was een ruime plek en netjes bovendien.

In het fotoalbum hieronder zie je niet alleen de weidsheid en de ruimte van het terrein maar ook het sanitair en de geïmproviseerde waterplaats. Maar het voldoet aan de regels, en dat wil wat zeggen in de UK.

FotoShow

Openbaar   12 items in camperroute-zw-engeland-8-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg


Software Versie: 26-06-2023

In de fotoserie hierboven staan ook foto’s van een uitstekend Indiaas restaurant in de buurt van de camping. Erg lekker maar ook aan de prijs. Je bent daar al snel 35 tot 40 pond per persoon kwijt. Maar dan heb je ook wat.

Nog meer tijdens onze Kamperroute zuid west Engeland

Toen we deze richting opgingen was dat met duidelijke redenen. We wilden naar Beaulieu, Portsmouth en het Isle of Wight. En alle drie hebben we gedaan. Beaulieu weet u inmiddels.

Portsmouth

Porstsmouth is  een grote havenstad en een prominent doel tijdens deze achtste etappe van onze Kamperroute zuid west Engeland en Cornwall. Er is daar namelijk een historische haven van uitzonderlijke kwaliteit. HIer vind u onder de Mary Rose, HMS Victory (Nelson’s schip), HMS Warrior, HMS M33, the Boathouse (restauratie), the Royal Navy museum en nog veel meer, sommigen trouwens buiten het terrein zoals de bootreisjes door de haven en het submarine museum.

Dit kan trouwens een prijzig dagje worden. Wij hadden kaartjes voor alles wat er was en dan ben je 40 pond kwijt. Bovendien moet je dan nog altijd betalen voor een bezoekje aan de Mary Rose want dat is een aparte organisatie. Bepaal dus goed waar je heen wil en kijk of een passe partout ook daadwerkelijk nodig is. Ik vond zelf de HMS Warrior erg mooi, het schip van Nelson vond ik persoonlijk minder, zeker na de Warrior. Ook weet ik niet of de bootreisjes bij het passe partout zitten. Goed  opletten dus. Maar wel een belevenis waar je gerust een dagje voor uit mag trekken.

Isle of Wight

Topdag … !!! Zonder meer doen. We zijn bij de Needles geweest  op de uiterste punt van Wight, hebben een mooie wandeling in de buurt gemaakt en hebben de dag afgesloten met een portie Fish&Chips in Yarmouth. Hier ga ik zeker nog eens terug. Als het verder geen praktische problemen oplevert zou ik hier een paar dagen blijven. Echt heel leuk.

Er komen nog  artikelen van alle aparte activiteiten die ik hier heb beschreven maar dat duurt nog eventjes

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *