Kamperen in Binnen- en Buitenland

Ik ben een fervente caravankabouter maar vroeger ging ik maar al te graag kamperen. In 2011 heb ik weer een tent gekocht maar na 2 jaar had ik genoeg van het gebrek aan comfort (ik word een dagje ouder) en heb toen een kleine caravan gekocht.

Op deze pagina over kamperen alles wat ik zelf weer heb ontdekt over deze heerlijke manier om je vakantie door te brengen. Er zit nog een staartje tent-camperen en verder veel over campings en caravans.

Fotoserie van mijn eigen caravan HIER.

kamperen delta
kamperen

Kamperen Algemeen 

Goed verzekerd? Zeker Weten? Dacht ik ook maar heel veel was bij mijn standaard verzekering wel voor een deel maar niet helemaal gedekt. Controleer dit en verzeker je eventueel bij.

Laat regelmatig je caravan controleren, bij voorkeur elke 2 jaar. Let op de leeftijd van de banden en de houdbaarheidsdatum van je gasleidingen.

Gas en Elektra op de camping

Kamperen in het buitenland

Denk niet dat je in Europa geen paspoort nodig hebt. Je hebt overal in Europa een identiteitsbewijs nodig. Ga je vliegen (bijvoorbeeld naar Engeland) dan willen ze toch weer je paspoort zien. Neem je paspoort dus voor de zekerheid altijd mee.

Maak een afspraak bij je garage en geef je auto een zomerbeurtje. Let op de banden, de olie, de accu, ruitenwisservloeistof en vooral ook de bandenspanning.

De Karsten opblaasbare tent

Geschiedenis en definitie

Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij men in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft. Dit is meestal één of meerdere nachten. Er zijn speciaal daarvoor ingerichte locaties: campings.

Men neemt genoegen met relatief weinig luxe, vaak met de bedoeling om van de natuur te genieten en tot rust te komen. Ook het informele, “vrije” karakter van deze vorm van overnachten, kan een belangrijke reden zijn om voor deze activiteit (in plaats van voor een ander vakantieverblijf) te kiezen. Kamperen kan een grote groep activiteiten omvatten, variërend van survivaltochten waarbij de deelnemers zeer weinig bagage bij zich hebben, tot het verblijven in accommodaties met elektriciteit, gas en stromend water

Camping is als recreatieve activiteit eind negentiende eeuw ontstaan in Engeland. Welgestelde lieden die fietstochten maakten overnachten soms in bij hotels opgeslagen tenten. In 1906 werd in Groot-Brittannië die eerste camping club opgericht.

Op initiatief van Carl Denig gebeurde dat in 1912 in Nederland met de oprichting van de Nederlandse Toeristen Kampeer Club. Het eerste officiële kampeerterrein werd in 1924 geopend in Vierhouten. Tot dan toe was het vooral een elitaire ‘sport’.

Daar kwam in de jaren dertig van de vorige eeuw verandering in toen de activiteit ook populariteit verwierf onder de ‘gewone man’. De grote doorbraak kwam echter na de Tweede Wereldoorlog, dankzij meer vrije tijd, gestegen welvaart en een grotere mobiliteit.

Bron: Wikipedia

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.