Kamperen in Schotland

Kamperen in Schotland is een verzameling artikelen over mijn kampeervakantie in Schotland 2015. Ik ben 3 weken wezen kamperen in Schotland met een caravan en het is één van de mooiste gebieden waar ik in Europa ben geweest. Persoonlijk vind ik qua natuurlijke schoonheid alleen de Alpen mooier. Maar de woestheid van de Schotse Highlands en de prachtige kusten en kliffen staan nog steeds in mijn geheugen gegrift.

Hoogtepunten waren de beklimming van de Ben Nevis en mijn wandeling langs Rubha Hunish op Skye. Ik ga zeker terug naar Schotland en ik zal zeker weer gaan kamperen in Schotland. Dit keer ben ik met 2 vrienden geweest die een kamper hadden. Ik was met mijn eigen sleurhutje. De Camper is ideaal voor Schotland omdat de camping voor Nederlandse begrippen erg duur zijn vanwege het dure pond.

Kamperen in Schotland

Ik was in juni in Schotland en de temperatuur schommelde in de ochtend tussen de 5 en de 8 graden. Dat is behoorlijk fris. Ga je naar Schotland hou dan rekening met kou en regen. Hoop niet op mooi weer, de kans is klein.

Als het mooi weer is en het niet waait krijg je last van Knudjes, kleine vliegjes die een miniem hapje uit je huid nemen. Dit zijn kleine huftertjes. Zorg voor een hoed en een netje over je hoofd, dat scheelt al een stuk. Dit soort spul kun je allemaal bij de betere outdoorwinkels krijgen zoals Bever en grote kampeer markten.

Campings in Schotland waar ik gestaan heb

Wandelen in Schotland

Een fotografische impressie van mijn dag op de Ben Nevis

Als je een winkel ziet maak er dan gebruik van. In schotland kun je soms lang rijden zonder een winkel tegen te komen. Maak gebruik van je kansen, ook als je moet tanken.

Schotten zijn lieve mensen. Schroom niet om een vraag te stellen of een gesprek aan te gaan in een pub.

Plaatsen en belevenissen

Onze prachtige camping op Skye in Portree

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door