Kampeervakantie Cornwall – Tips en Trics 7

Verslag van de zevende etappe van onze kampeervakantie Cornwall. Deze reisdag gaat van Redruth naar Charmouth, hart van de Jurassic Coast. Belangrijkste doel aldaar is fossielen zoeken. Het weer ziet er niet al te goed uit en is tot op heden ook niet glorieus geweest. Maar we hebben alles kunnen doen.

Kampeervakantie Cornwall

We gaan op weg naar Charmouth wat niet al te ver weg is van Redruth. Het is een rit van dik 2 uur maar omdat we niet rechtstreeks gaan is dat verder niet relevant. Ook nu weer gaan we onderweg een landhuis bezoeken, Cotehele House.

Het uitstapje naar het Landhuis zorgt voor de nodige problemen. Onze satnav’s raken in de war en zowel op de heenweg als op de terugweg raken we verstrikt in kleine smalle weggetjes. Gelukkig dwingt ons “konvooi” respect af en iedereen rijd waar nodig achteruit of verdwijnt in de bosjes langs de weg.

Zo smal kan het worden. Gelukkig ging de boer opzij.

Ik kan iedereen aanraden niet alleen op de SatNav te vertrouwen maar vooral ook op de kaart de route voor te bereiden. Het lijkt zo simpel maar in de praktijk zijn  we diverse keren aardig in de knoei gekomen. En dat komt dan vooral omdat ik een caravan heb van 2.20 meter breed en dat is gemiddeld 20 cm breder dan een Brits landweggetje.

kampeervakantie cornwall
kampeervakantie cornwall 2
kampeervakantie Cornwall
  • Hierboven zie je 3 foto’s:
  • links: de route van redruth naar Charmouth
  • Midden: De route in zijn geheel
  • Rechts: de locatie van de Jurassic coast

Kampeervakantie Cornwall: Cothele House:

Cotehele is een middeleeuws huis met Tudor-toevoegingen, gelegen in de parochie van Calstock in het oosten van Cornwall, Engeland. Het is een uitgestrekt granieten en leistenen landhuis aan de oevers van de rivier de Tamar dat in vijf eeuwen weinig is veranderd. Het interieur is op veel plekken geheel en al origineel en was zonder meer indrukwekkend.

De Charmouth Camping and Caravanning Club Site

Na de tussenstop op alweer de 7e etappe van onze kampeervakantie Cornwall gaan we op weg naar onze camping, de Charmouth Camping and Carravanning Club site in Monkton Wylde. Het is een bijzonder mooie camping die met recht de titel “Loo of the Year” heeft gekregen. Wat een abnormaal mooi sanitair hebben ze op die camping.
Er is weinig plek op campings in dit gebied en we hebben mazzel dat we voor 3 dagen kunnen boeken ondanks het feit dat we elke dag ergens anders staan. Maar daar malen we niet om, het is een prachtige camping en de  omgeving is schitterend.

Fossil hunting in Charmouth

Tijdens onze kampeervakantie Cornwall was het zoeken naar fossielen aan de Jurassic coast een belangrijk doel. Het mes sneed aan alle kanten: We bezoeken de Jurassic coast, zijn aan zee, zien de kliffen en zoeken naar Fossielen.

Charmouth ligt in het midden van de Jurassic coast, zie het kaartje eerder op deze pagina. Je vind hier altijd wel ergens fossielen en zeker als  je via het bezoekerscentrum een excursie doet. Kost niet te veel en het is echt leuk. We hebben van alles  gevonden maar vooral zogenaamde Belemnieten.

Dit is een voorloper van de pijlinktvis. Belemnieten zijn een uitgestorven groep tienarmige inktvissen die erg veel leken op de huidige pijlinktvissen en verwant zijn aan de zeekatten.

kampeervakantie Cornwall

Hierboven de vondsten van de eerste dag. De puntjes zijn de puntige uiteinden van de “ruggegraat” van de Belemnieten. Hoe groter hoe mooier. In het volledige artikel over Charmouth en de Excursie meer hierover en de andere vondsten.

De Jurassic Coast 

Het gebied rondom Charmouth is erg mooi en je vind er veel mooie plaatsjes en haventjes. Helaas ben ik er maar 2 dagen geweest en daardoor heb ik feitelijk niks van het gebied gezien. De Jurassic coast is beroemd en vermaard. je vind er diverse museums en liefhebbers van archeologie kunnen hier hun hart ophalen. Maar ook wandelaars en strand en zonaanbidders  komen hier volop aan hun trekken.

De Jurassic Coast is een deel van de zuidkust van Engeland die op de werelderfgoedlijst staat. De Jurassic Coast strekt zich uit langs Het Kanaal, van Orcombe Point in de buurt van Exmouth in het oosten van Devon tot Old Harry Rocks bij Swanage in het oosten van Dorset. De Jurassic Coast bestaat grotendeels uit steile kliffen, vergelijkbaar met andere plekken langs de zuidkust van Engeland. Het hoogste punt is de Golden Cap, die 191 m boven het water uittorent.

De Jurassic Coast bestaat uit kliffen, gevormd door sedimentaire gesteentelagen uit het Trias, Jura en Krijt. Ze vormen een redelijk complete beeld van 180 miljoen jaar aardse geschiedenis beslaat. De gesteenten zijn bekende vindplaatsen van fossielen, waaronder vooral zeedieren als ichthyosauriërs en plesiosauriërs, ammonieten en zee-egels. In het begin van de 19e eeuw, toen de paleontologische wetenschap nog in de kinderschoenen stond, werden hier voor het eerst nauwkeurig prehistorische zeereptielen uitgegraven en beschreven door pioniers in de paleontologie als Mary Anning en William Conybeare.

Kortom, een leuke en mooie plek om heen te gaan vooral als je kinderen hebt. Ik heb  ze met veel plezier  fossielen zien zoeken en tijdens de  excursies krijgen ze extra aandacht.

Hou bij het zoeken naar fossielen aan de kust, en zeker in Cornwall, altijd rekening met het getijde. Voor je het weet ben je ingesloten door het water en moet je uren wachten tot  je terug kan of erger …

FotoShow
Openbaar   17 items in kampeervakantie-cornwall-7-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow – Meer Info
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *