Het kaas uien brood koolhydraatarm is voor mij een soort hemelse combi. Kaas, uien, brood en nog gezond ook. Het is zo klaar en het is genieten. Het recept is van oorsprong van Oahn’s kitchen. Oahn heeft een aantal prachtige boeken geschreven en ik heb onder andere het bakboek van haar. Dit recept heb ik van internet. Het is een kaas uien brood koolhydraatarm en het smaakt heerlijk. Neem wel goeie kaas anders proef je het niet.
Kaas Uien Brood Koolhydraatarm
En zoals gewoonlijk begin ik met de ingrediënten
- 1 el boter
- 2 eieren
- 20 gram philadelphia roomkaas
- 3 el amandelmeel
- 1 el gebroken lijnzaad
- 35 gram geraspte kaas
- 40 gram uien
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- snufje paprikapoeder
- snufje knoflookpoeder
- 3 gesneden zwarte olijven
De olijven laat ik weg. Ik hou niet van olijven. Ik doe er ook niks voor in de plaats, het brood is verder lekker genoeg.
Bereidingswijze van het Kaas Uien Brood Koolhydraatarm
- 2 khd per kaas uien broodje
- Verwarm de oven voor op 180c
- Smelt de boter en doe vervolgens alle ingrediënten bij de gesmolten boter maar hou de helft van de ui, olijven en wat geraspte kaas over
- Vet bakvormpjes in met en vul 3 vormpjes met het beslag.
- Strooi de andere helft van de gesneden ui over het beslag samen met de geraspte kaas
- Druk het enigszins in het beslag.
- Bak de broodjes af voor 35 minuten
De foto’s van dit prachtige produkt. Merk op dat ik maar 2 exemplaren heb gemaakt. Het is even zoeken naar de juiste vormpjes. Ik heb in ieder geen vormpjes waar je er drie van kunt maken. Ik zal later op Oahn’s kitchen site dat zij gewoon een ronde taart maakt en er punten van snijdt. Laten we dat maar aanhouden. De vormen die ik gebruik zijn 14 cm groot. Do the math …
Doe ik de foto’s




Geef een reactie