Informatie over Campingaz tank 901, 904, 907

Op deze pagina geef ik graag informatie over Campingaz tank 901, 904 en 907. Het is een samenvatting van diverse artikelen op deze website over de 3 soorten tanks en Campingaz in zijn algemeenheid.

Hierboven de 3 formaten:
901 (klein) 904 (middel) en 907 (groot)

Hieronder informatie over Campingaz tanks met name inhoud, vulling, gewicht leeg en vol en het aantal branduren.

  • 901 – inhoud 0.4 kilo – vulling ongeveer 17.50 / 20.00 – gewicht 1.3 kilo (leeg) 10 tot 15 branduren.
  • 904 – inhoud 1.8 kilo – vulling ongeveer 21.50 / 25.00 – gewicht 3 kilo (leeg)  25 tot 30 branduren.
  • 907 – inhoud 2.75 kilo – vulling ongeveer 27.50 / 35.00 – gewicht 3.7 kg (leeg)  40 tot 50 branduren.

Neem de tijd om even uit te zoeken waar je een vulling haalt. Obelink in Winterswijk is een hele goedkope, Gamma zit aan de hoge kant. Een beetje onderzoek kan je zomaar een eurootje of 3 tot 5 schelen.

Informatie over campingaz tank ‘s

Zo lelijk heb ik ze zelf ingeleverd. Geen probleem.

Hoe een tank er ook ziet, hij moet altijd ingenomen worden. Je hoeft dus geen mooie tank te kopen, een minder mooie is nooit een probleem. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee

Dopje: tegenwoordig krijg je er niet meer automatisch een dopje bij. Dat is vreemd want het is voor de veiligheid beter er eentje op te zetten. Als je er naar vraagt moet je er eentje kopen. Ze kosten tussen de 3 en 4 euro.

De tank is eigendom van de koper.
Je kunt er geen statiegeld voor krijgen maar je mag hem wel verkopen

Er is geen houdbaardheidsdatum of anderszins. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de verkopen/fabrikant.

Er is dus ook geen limiet aan een verkoopdatum of de staat waarin de tank verkeert.

Tanks in de winkel zijn schreeuwend duur. Koop dus een oude lege tank en wissel hem in voor een mooie volle tank.

Op internet doen veel wilde verhalen de ronde over keurmerken, inruil limieten en andere onzin. Het verhaal is simpel, je ruilt een oude eventueel lelijke, verroeste en gedeukte tank in en je krijgt er een mooie nieuwe voor terug met alle keuren en veiligheidscontroles.

Het is op internet heel moeilijk om informatie over campingaz te vinden zoals de prijs van de vullingen, de dopjes en voorwaarden over inlevering en koop. Schroom niet om voor je informatie over campingaz tank ’s de verkoper te bellen.

De flexibele slang

Waar je weinig informatie over vind is het feit dat je erg moet opletten dat de slang van je tank in orde is. Die slangen drogen uit en kunnen gaan scheuren. Dit word vooral een probleem als je slang een keertje knikt of iemand gaat er tijdens de BBq op staan. Hou de datum van je slang (meestal oranje) dus goed in de gaten.

Met koperen leidingen in een kamper of caravan doet dit probleem zich minder voor. Dan is het wel raadzaam om periodiek je systeem te laten controleren door een professional.

Het is altijd raadzaam een koolmonoxide alarm te installeren. Zeker als je een kachel hebt op gas of verlichting. Ventileer altijd en wees je bewust van de gevaren. Elk jaar weer komen er mensen om door koolmonoxide in caravans en vakantiehuisjes.

Controleer elk jaar je slangen, drukregelaar en de koppelingen van je gas systeem in je camper of caravan en monteer een koolmonoxide alarm.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *