IJsbaan Zoetermeer – Silverdome

De ijsbaan Zoetermeer was voor mij de eerste keer dat ik schaatste op een korte baan (250 meter) die rondom een ijshockeybaan ligt. Het was een aparte ervaring moet ik zeggen. Het grootste verschil is de lengte van het rechte stuk.

Uit de bocht gekomen ben je voor je het weet weer bij de volgende bocht. Een soort uitgerekt shorttrack-parcours. Prima om de bochtentechniek te testen moet ik zeggen.

IJsbaan Zoetermeer - Silverdome
IJsbaan Zoetermeer – Silverdome

De ervaring op de ijsbaan Zoetermeer was er voor mij één van grote eenzaamheid. Ik was dik een uur lang de enige op de baan en dat is niet erg gezellig. Als ik aan schaatsen denk denk ik aan “samen”, het is altijd een activiteit met een heleboel anderen, zeker op natuurijs maar net zo goed op een kunstijsbaan. Maar op deze baan was niemand en ook op de ijshockeybaan was ook al geen ziel te bekennen.

En in het restaurant beneden, te zien vanaf de bovenring, ook helemaal niemand. Het leek wel of ik de enige in het hele complex was. Af en toe zag ik buiten een schim voorbij de ramen trekken, waarschijnlijk op weg naar de sportschool want daar stonden wel een paar auto’s. Maar de schimmen verschenen niet op of rond het ijs, ik was echt helemaal alleen.

Mijn ervaring in Zoetermeer is dus heel erg dubbel. Enerzijds iets nieuws, zo’n korte baan op het niveau van de tweede verdieping van een huis en bovendien nog goed ijs ook. Anderzijds een zeer ongezellige en koude herinnering aan een uurtje alleen schaatsen.

Wel een lekker muziekje erbij, zo’n housedeuntje voor het zaterdagavondpubliek. Waarschijnlijk zit daar ook de charme van dit complex. Ik zie de scholieren hier na schooltijd of in het weekend wel hun rondjes draaien, af en toe op de ijshockeybaan, biertje halen in het schaatscafé en weer lekker het ijs op met de beat op de achtergrond. Maar mij zul je niet snel meer zien daar in Zoetermeer.

Dit is nadrukkelijk niet mijn ding.

IJsbaan Zoetermeer

Zie de foto’s: 1 t/m 6.

Bij de Foto’s
  • 1 t/m 6: IJsbaan Zoetermeer – Silverdome.


Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


↑ Naar Top ↑

Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


index

Mijn andere websites:
TuinPlantenIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com


Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *