IJsbaan Tilburg – Irene Wustbaan

Op deze pagina een beschrijving van de ijsbaan Tilburg. De baan heet feitelijk Irene Wustbaan, naar onze legendarische schaatsenrijdster. Het is een effectieve baan maar de ijsbaan tilburg biedt geen koek en zopie ervaring. Misschien willen ze dat ook  niet maar voor de recreatieve schaatser minder gezellig.

Beschrijving en Recensie van de ijsbaan Tilburg:

Wie aankomt rijden bij het parkeerterrein ziet een gebouw waar “IJssportcentrum” op de gevel staat. Hier moet u echter niet zijn. Parkeer maar aan de andere zijde van het terrein want daar (in de buurt) is de ijsbaan. Na een wandeling kom ik aan hij het T-kwadrant alwaar de ingang van de ijsbaan zich bevind.

IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan

Er staat nergens wat aangegeven maar vooruit, het zal wel aan mij liggen denk ik dan. Ik kom het gebouw binnen en koop een kaartje. Door de poortjes kom ik op de ijsbaan. Het is een geheel en al overdekte hal en het is er niet druk op deze maandagochtend. Echt gezellig is het niet.

Het is een nogal steriele toestand daar in Tilburg. Dat kun je ook op de foto’s zien. Het middenterrein is voor een deel 60×30 baan en voor de rest leeg. Er is geen poging gedaan er iets van te maken.

Verder is het ijs bij de entree naar de baan nogal vies. Slecht nieuws voor de puriteinen onder ons. Je moet daar namelijk wel met beschermers lopen. Omdat het stil is kan ik wel lekker schaatsen en na een stief uurtje zweten besluit ik de horeca nog even te testen en naar Breda te rijden.

De koffie in het schaatscafé is lekker en niet te duur. Als ik de baan wil verlaten blijk ik het kaartje nodig te hebben om er uit te komen. Na flink zoeken vind ik het gelukkig. Ik vind het nogal vreemd en besluit er bij de kassa even iets over te zeggen.

De dame bij de balie vind het blijkbaar onzin. Nee hoor meneer, dat is altijd zo. Nee Mw, dit is de enige baan tot nu toe in Nederland waar ik een kaartje nodig heb om er uit te komen. Kunnen jullie dat niet aangeven.

Nou meneer, er zijn altijd wel mensen die het dan nog niet door hebben. En hier is het al heel lang zo. Mw vind het blijkbaar heel normaal maar dat is het niet mw, het is achterlijk. Ik weet niet waar jullie bang voor zijn en waarom je nergens een bordje ophangt waar op staat dat je je kaartje moet bewaren om er uit te komen.

Deze baan krijgt van mij om diverse redenen een laag cijfer: Het ijs is niet honderd procent, het is er niet gezellig, het personeel is eigenwijs en je moet eerst moeite doen om er in te komen en vervolgens om er uit te komen.

En dan ook nog betaald parkeren en een onduidelijke wandeling. 6.5 voor Tilburg, het laagste cijfer tot op heden. Misschien een beetje streng en grumpy maar ik ben ook niemand tegengekomen waarvan ik de indruk heb dat ze er iets van willen maken.

IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan

Faciliteiten

400 Meter baan, 60×30 baan, schaatsverhuur en horeca. Ik zag ook nog een sportschool maar het is onduidelijk of deze bij het centrum hoort. De Horeca is ruimschoots aanwezig zoals je mag verwachten van een degelijk carnavalsgebied. Voor prijzen en openingstijden verwijs ik gaarne naar onderstaande internetlinks.

Conclusie

Bij een ijsbaan gaat het natuurlijk primair om het schaatsen. De IJsbaan Tilburg is een ruime hal, het ijs is redelijk, de prijs is normaal (6.25 voor een volwassene) en het parkeergeld is niet te hoog, 1 euro per dag.

Er is voldoende horeca en de baan is goed bereikbaar. Maar toch vond ik het als recreatieve schaatsbeleving niet erg inspirerend. De locatie is tamelijk saai en aan de grauwe kant. De koek en zopie sfeer ontbreekt volledig. Misschien zijn ze erg serieus hier maar dat had ik van de Brabanders dan niet verwacht. Juist hier had ik wat gezelligheid verwacht.

Contactgegevens

  • IJsbaan Tilburg, Irene Wust baan
  • Curlingstraat 15
  • 5022 DZ Tilburg
  • Telefoon: 013 5836100
  • Geheel overdekte ijsbaan.
  • Email: sport@tilburg.nl
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan
IJsbaan Tilburg - Irene Wustbaan

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *