IJsbaan Hoorn – Kunstijsbaan De Westfries

De ijsbaan Hoorn is mijn thuisbaan en ik ben een grote fan. Deze baan krijgt van mij een dikke 8. Het is het er, met name in de ochtenduren, redelijk rustig en dus kun je er lekker je rondjes draaien. In de loop van de ochtend word het drukker, met name met schoolkinderen.
Ik heb er echter nog nooit overdreven druk gezien zodanig dat het schaatsen niet meer leuk is. Het ijs is prima, je hebt geen last van weer en wind, je kunt er lekker een bakkie doen en er is een ruime parkeergelegenheid.

En meer verwacht ik niet van een ijsbaan eerlijk gezegd.Er word een paar keer per dag gedweild. De omroeper waarschuwt iedereen en de machines gaan het ijs op. Even tijd voor een warme chocomelk in het kluuncafe van de ijsbaan Hoorn waar je met schaatsen en al naar binnen kunt. De ijshockeybaan is via een tunnel te bereiken.

De baan is semi-overdekt. Er zijn in de bochten twee open delen in het dak. Ik heb er diverse keren gereden dat het flink regende maar ik heb nooit een spatje gevoeld. Blijkbaar zijn die open plakken goed geplaatst. Je hebt daardoor wel af toe last van wind op het rechte stuk, met name aan ‘de overkant’. Maar het is nooit echt een bezwaar geweest voor me.

IJsbaan Hoorn - Kunstijsbaan De Westfries
IJsbaan Hoorn – Kunstijsbaan De Westfries

Bij de bankjes om je schaatsen aan te trekken is een soort vluchthaven in de baan gemaakt waar je rustig op en af kunt stappen. Verder zijn er kleedkamers met douche en kluisjes beschikbaar. De toiletten zijn goed bereikbaar en overal heb je de ruimte.Horeca.

De horeca bestaat het uit het Kluuncafe, een gezellig cafe waar je ook een tosti kunt krijgen of een hamburgertje. De koffie is uitstekend en de prijzen zijn normaal. Het cafe is leuk aangekleed met oude schaatsen en schaatsattributen wat het gezellig maakt. Het doet niet helemaal autenthiek aan maar wat maakt het uit, het is gezellig en dat is belangrijk. De bediening is correct en vriendelijk en ze werken hard.
De Prijzen

Losse entree 6 euro, een 10 rittenkaart kost 54 euro dus dat levert niet veel winst op. Daar hebben we een minuscuul minpuntje. De 20 rittenkaart kost 102 euro en de 40 rittenkaart 198 euro.Jammer dat je zo weinig profijt hebt van die rittenkaarten. Voor kinderen zijn de prijzen 5 euro, 10x is 45, 20x 85 en 40x 165.

Parkeren

Er is een ruim parkeerterrein waar je de hele dag kunt staan voor 1.20 euro. Dat terrein is vlakbij de ingang van de Hal dus dat is goed geregeld. Je zit meteen bij de A7 en een invalsweg naar de binnenlanden van Noord-Holland. En verder zit je vlakbij het centrum van Hoorn en het station.

Activiteiten

Er word veel georganiseerd op deze ijsbaan zoals een Elfstedentocht, een schaatsvierdaagse, diverse wedstrijden en er is een schaatsschool, Duosports. Daarnaast is er een permanent schaatsmuseum met veel oude schaatsen, priksleetjes, slijpmaterialen en nog veel meer. Leuk om even bij te blijven hangen als je pijn aan de poten hebt of voor het weggaan nog even van de sfeer wilt genieten. Ook organiseren ze kinderfeestjes en kun je van allerhande arrangementen gebruik maken. Raadpleeg hiervoor de website.

De Schaatswinkel

De schaatswinkel in de ijsbaan wordt geëxploiteerd door Van der Woude b.v. Schaats en Skeeler Sport. De winkel is het gehele jaar geopend en naast de verkoop in hun winkel zorgen zij voor de verhuur en het slijpen van de schaatsen.De huurprijzen variëren van 6 euro voor hockeyschaatsen tot 12 euro voor Viking klapschaatsen. Voor 10 euro rij je op zandstra klapschaatsen of combinoren en zelfs de Viking marathon mid.

  • Van der Woude Schaats Skeeler Sport
  • Westfriese Parkweg 5
  • 1625 MA Hoorn
  • 0229-275785

IJsbaan Hoorn

Contactgegevens
Zie de foto’s: 7 t/m 14.

Bij de Foto’s
  • 8: Tegenwoordig staan er overal van die opblaas-barrieres, en niet onterecht.
  • 9: De nieuwe en fraaie baan aan de buitenkant van Hoorn.
  • 10: Het overgezellig Kluuncafe
  • 11: Het rechte stuk overzijde baan.
  • 12: Overdekt, halfopen, semi-overdekt, maakt niet uit, het regent in ieder geval nooit.


Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat. Meer info op HDD Opslag.

↑ Naar Top ↑

Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat. Meer info op HDD Opslag.
x

Mijn andere websites: TuinPlantenIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com