IJsbaan Geleen – Glanerbrook

De ijsbaan Geleen is één van de drie nog onoverdekte ijsbanen in Nederland. De Jaap Edenbaan in Amsterdam en Flevonice in Biddinghuizen zijn de andere twee.

Het eerste wat opvalt als je hier bij de kassa bent is het toch wel enigszins gedateerde karakter van dit sportcomplex. Want Glanerbrook is geen ijsbaan, het is een groot multifunctioneel sportcentrum in Geleen. Het complex is ongeveer 30 jaar oud en dat is aan de muren en de deuren te zien. Ook is alles krap, laag en donker.

IJsbaan Geleen - Glanerbrook
IJsbaan Geleen – Glanerbrook

De VVV van Limburg ziet het anders:

Laco sport- en recreatiecentrum Glanerbrook in Geleen biedt een voor Limburg unieke combinatie van een groot subtropisch zwembad met glijbanen, stroomversnelling, wedstrijdbad, waterspeeltuin, whirlpools, zonnebank, buitenbaden met een mooie ligweide, een ijshal en een sfeervolle 400m ijsbaan. De ideale gelegenheid voor een sportief dagje uit met het hele gezin. Een gezellige bar, 2 sporthallen, de fitnessruimte, vergaderlokaal en een wieler- en skeelerbaan benadrukken de multifunctionaliteit!

Niet onwaar, maar als je dat zo leest verwacht je toch iets anders.

Maar dan over naar het goede nieuws: De ijsbaan Geleen is een leuke baan daar in het Limburgse land onder de rook van DSM. Een gezellig houten Koffiehuisje, een pipowagen als starthok, mooi ijs en lekker rustig.

Sommige mensen zouden zeggen; het is saai, er is bijna niemand; maar voor schaatsers als ik, die de drukke banen in het westen zijn gewend een verademing. En ik weet ook weer waarom ik zo graag overdekt schaats: tegenwind op het rechte stuk, dat valt niet mee.

Maar als ik volgend jaar 100km wil gaan schaatsen zal ik toch vaker op een buitenbaan moeten gaan rijden want het valt flink tegen met de wind op de kop. Maar er is ook dat nostalgische gevoel dat een buitenbaan met zich meebrengt. Of je daar als ijsbaan in de provincie mee overleeft is de vraag maar het is leuk om de sfeer weer eens te proeven.

Kortom, een leuk dagje uit naar Glanerbrook is een feit. Moeder en de kleintjes naar het warme zwembad en de rest met de ijzers onder buffelen op de buitenbaan. Prima alternatief voor de gameboy en de tv.

Zie de foto’s: 15 t/m 21.

Bij de Foto’s
  • 15: De ingang van het sportcomplex Glanerbrook, huisvesting van de ijsbaan Geleen.
  • 16 en 17: Panoramaview van ijsbaan Geleen.
  • 18: De rustieke Koek en Zopie.
  • 19: Tribune met pipo-starthok en de koek en Zopie links.
  • 20 en 21: Sfeerbeelden.


Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


↑ Naar Top ↑

Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


index

Mijn andere websites:
TuinPlantenIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.comdoor