IJsbaan Flevonice Biddinghuizen

IJsbaan flevonice is de langste kunstijsbaan ter wereld. IJsbaan flevonice is helaas het slachtoffer van de opwarming van het klimaat en vaak gesloten. Als ik dit schrijf, december 2015, is de baan in dit seizoen nog maar nauwelijks open geweest. Ik hoop dan ook dat we in de komende jaren kunnen blijven genieten van dit prachtige en innovatieve project.

Door de warmte van de afgelopen jaren ben ik nog steeds niet in de gelegenheid geweest om op de ijsbaan flevonice te schaatsen. Ik hoop nog dit jaar een ooggetuigenverslag van deze baan te kunnen presenteren.

IJsbaan Flevonice

  • Flevonice
  • Strandgaperweg 20
  • 8256 PZ Biddinghuizen (Dronten)
  • Email: info@flevonice.nl
  • Telefoon: 0321 – 335099

Handige links

IJsbaan Flevonice
IJsbaan Flevonice

IJsbaan Flevonice

De 3 kilometer lange kunstijsbaan in Biddinghuizen was oorspronkelijk de droom van 2 mannen: Jan Maarten Heideman en Henk Ketelaar. Het moest aanvankelijk een route van 5 kilometer worden door een kunstmatige polder met bruggetjes en molentjes, een oerhollandse tafereel gebaseerd op de winterschilderijen van Hendrick Avercamp.

Het idee was oorspronkelijk van Heideman en het was niet voor niets dat de stichting hij had opgericht om dit project gestalte te geven de naam droeg van Hendrick Avercamp.

De ondernemer Ketelaar, een sportfanaat met dezelfde droom, ontmoette marathonschaatser Jan Maarten Heideman en na na vele gesprekken werd in 2000 het plan opgevat om in de Flevopolder een schaatsbaan met een lengte van maar liefst 5000 meter aan te leggen.

Een baan die de belevenis van schaatsen in de vrije natuur moest gaan benaderen. Uiteindelijk was het Henk Ketelaar die vaart zette achter zijn plannen voor dit prachtige idee.

Henk Ketelaar was directeur-eigenaar van Dorhout Mees, een enorm complex bij Biddinghuizen waar al een golfbaan en een schietbaan gevestigd waren. Hij hield van jagen en was voorzitter van de Nederlandse vereniging van wapenhandelaren.

De in Drente geboren Ketelaar zat aanvankelijk in de pluimveehouderij maar was ondernemer in hart en nieren. Toen hij de kans kreeg om Dorhout Mees te kopen twijfelde hij niet lang en kocht het bedrijf. Het complex kende ook een eigen hotel en diverse outdoor activiteiten.

Maar Henk Ketelaar was vooral ook een echte schaatsliefhebber. Al jarenlang droomde hij hardop over een ijsbaan in de vrije natuur. Via de uitgifte van onderhandse aandelen weet hij de financiën rond te krijgen. Ook de gemeente Dronten, vanaf het begin enthousiast, wordt aandeelhouder

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *