IJsbaan Enschede – Schaatsen in Twente


Beschrijving en recensie van de IJsbaan Enschede:

De IJsbaan Twente in Enschede is na Thialf de tweede volledig overdekte 400 meter baan in Nederland. Hij is tevens de nieuwste en pas in oktober 2008 geopend. Na Geleen is het de op één na hoogste baan. Hij staat 3e op de lijst van snelste banen van Nederland.

IJsbaan Enschede

De ijsbaan Enschede is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Er is voldoende parkeerruimte tenzij er ook voetbal is. Het stadion van FC Twente staat er zowat naast dus hou daar rekening mee. Er kunnen 3000 toeschouwers rondom de ijsbaan.De sfeer is prima op de ijsbaan Enschede. Je krijgt echt een schaatsgevoel zodra je de hal binnenkomt. Het ademt sport en schaatsen.

Het ijs is van prima kwaliteit en de baan lijkt ruim en groot. Ik heb hier echt heerlijk gereden. Ga vooral tussen de middag of op donderdag of dinsdag want het was er heerlijk rustig. Het schaatscafé is van uitstekende kwaliteit en er is een mooie sportshop annex schaatsverhuur. Als schaatservaring krijgt deze baan een dikke 9 tot 9.5. Uitstekend !

IJsbaan Enschede - Schaatsen in Twente

Contactgegevens

  • IJsbaan Enschede Twente
  • Colosseum 90
  • 7521 PT  Enschede
  • Volledig overdekte baan
  • Afmetingen: 400m en 60m x 30m
  • Telefoon: 053 – 460 19 70

Internetlinks

Faciliteiten

De ijsbaan Enschede heeft een ijsvloer van 60×30 en een 400 meter baan. Er is een schaatsshop annex schaatsverhuur, een gezellig schaatscafé met snacks, broodjes en kleine hapjes zoals sate en pasta. Naast de baan staan voldoende bankjes en kapstokken om je schaatsen aan te trekken en je kunt aan de baan een kluisje huren. Verder natuurlijk kleedkamers en, ook nooit weg, een Dames en Heren toilet direct aan de baan.

Hoewel de faciliteiten feitelijk beperkt zijn (geen dingen zoals fitness) is de locatie als schaatsfaciliteit ruimschoots voldoende. Om te trainen of gewoon je rondjes te schaatsen is alles in orde en ziet het er netjes uit. Van de 400 meter baan kan ik melden dat het ijs in uitstekende staat verkeerd. Het is flink koud in de hal dus kleed je goed aan. Wat de temperatuur buiten ook is (in mijn geval boven de 10 graden) binnen is het pittig koud.

Prijzen

1 kaartje voor kinderen kost 5.50 en voor volwassenen 6.50. Daarvoor kun je de gehele dag schaatsen. Een 11 rittenkaart zou voor alle groepen 55 euro kosten maar dat zou wel eens een drukfoutje kunnen zijn. Informeer daar maar even naar. Verder is er korting voor 65+ ers en voor groepen van meer dan 25 man. Dan kost je ritje 4 euro.

Evenementen

Er zijn diverse activiteiten zoals de schaatsschool, clinics, wedstrijden en disco-schaatsen. Raadpleeg verder de website voor actuele informatie.

Schaatsshop en verhuur

Langs de baan vind u Sportshop Ten Tusscher. Hier kunt u terecht voor een flink assortiment schaatsen en verder kleding en toebehoren. De winkel ziet er netjes en uitgebreid uit. Hier kunt u tevens schaatsen huren.

Het uiterst sfeervolle schaatscafé in sportieve ambiance. En lekkere broodjes, snacks en kleine maaltijden.

IJsbaan Enschede - Schaatsen in Twente
De futuristische hal vanaf de achterzijde bezien
IJsbaan Enschede - Schaatsen in Twente
Dit was ook een primeur, een verplichte rijrichting. Wellicht enigszins overbodig.
En scholieren blijven de verkeerde kant oprijden ondanks dit prachtige dundoek.
IJsbaan Enschede - Schaatsen in Twente
IJsbaan Enschede - Schaatsen in Twente

Foto’s boven: De balie van het schaatscafé met de lekkernijen enerzijds en anderzijds gezonde keuzes zoals salade. En de ingang van het schaatscafé aan de baan met picknickbanken om bij de koffie van de actie te kunnen blijven genieten.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *