IJsbaan Eindhoven – Schaatsplezier alom

  • IJsbaan Eindhoven
  • IJssportcentrum Eindhoven
  • Antoon Coolenlaan 3
  • 5644 RX, Eindhoven
  • 040-2381201
  • Gratis parkeren naast de hal.
  • Toegang volwassenen: 8 euro, kinderen 4
  • Doorgaans geopend van 10 tot 6 maar het weekend heeft afwijkende tijden (meer info onderaan deze pagina)
IJsbaan Eindhoven - Schaatsplezier alom
IJsbaan Eindhoven – Schaatsplezier alom

Recensie IJsbaan Eindhoven

Als ik deze baan na de eerste vorst in het najaar van 2015 betreed is het ijs van abominabele kwaliteit. Er druipt enorm veel water van de stalen overkapping en het ijs is geribbeld en gebobbeld.
Het rijd niet lekker en kraakt als verse sneeuw onder je schoenen.

Maar ik zal dit slechte nieuws snel vervangen door goed nieuws. Als de Dweilwagen er overheen is geweest is de kwaliteit van het ijs meteen weer bijzonder goed. Mijn respect voor de ijsmeester van deze baan is groot want hij slaagt er in om van een echt heel slechte baan in één keer een prima ijsvlakte te maken. Chapeau!

Door het halfopen karakter, het zonnetje en het frisse weer hangt er een echt schaatssfeertje op deze baan. Er is voldoende plek om je schaatsen aan te trekken maar helaas stond de eerste rij bankjes precies onder de druipende balk van de overkapping.

Verzetten is er niet bij want de bankjes zijn van beton. Dus moet ik naar de achterste rij want alles is drijfnat. Maar als het vocht uit de lucht is en het zonnetje over het ijs schijnt is het prima toeven op de baan in Eindhoven. Het is op deze dinsdagochtend niet al te druk en kan mijn rondjes rustig op de binnenbaan draaien.

Er staan langs het ijs ook tafeltjes zodat je met een bakkie koffie uit het schaatscafe ook even langs de baan kunt gaan zitten. Misschien wel een idee als ze in de hal duidelijk aangeven waar je koffie kunt halen want nu stond elk bord een andere kant op.

De koffie heb ik dus maar bij de pomp gehaald want ik stond buiten voor ik er erg in had. Verder is er nog een fraaie ijshockeybaan cq hal. Voor de openingstijden van die baan verwijs ik graag naar de website.
Leuke ervaring in Eindhoven vandaag. Leuke baan, voldoende faciliteiten, lekker sfeertje en voldoende parkeergelegenheid.

Zie de foto’s: 32 t/m 39.

Bij de Foto’s
  • 32 t/m 39: IJsbaan Eindhoven.


Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


↑ Naar Top ↑

Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


index

Mijn andere websites:
TuinPlantenIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com