IJsbaan Dronten – Top-ijs in de Flevopolder

Mijn bezoek aan de ijsbaan Dronten was een plezierige ervaring met prima ijs en een prachtige en professionele locatie. Het Koek&Zopie gehalte van deze baan is echter minder. De recreatieve schaatser zal het dus snel ergens anders zoeken als je ook nog van de gezelligheid van het schaatsen houdt.

De ijsbaan dronten zal in de nabije toekomst belangrijk worden als trainingslocatie, waarschijnlijk ook internationaal. Als ik naar de openingstijden van seizoen 2015-2016 kijk is dat proces al gaande.

IJsbaan Dronten - Flevopolder

IJsbaan Dronten, recensie

Het meest opvallende aan deze prachtige baan is de uitstekende kwaliteit van het ijs. Vooraf verteld één van de medewerkers van de ijsbaan Dronten me dat ze op deze baan tussen de sessies dicht gaan om het ijs goed te prepareren. En dat lukt uitstekend. Het ijs is keihard en de oneffenheden die ik bij andere banen onder mijn schaatsen voel doorrammelen ontbreken volledig.

Minpuntjes

Maar daar schuilt ook meteen één van de minpuntjes van deze baan en dat is het feit dat je aan dagdelen bent gebonden. In de morgen van 9.30 tot 12.00 en in de middag van 13.30 tot 16.30. En dan in de avond nog 2 uurtjes van 8 tot 10. En dat is aan de magere kant voor de 9.50 euro die je betaald. Tot op heden de duurste baan van allemaal.

Ander minpuntje vind ik het feit dat je geen versnapering aan het ijs kunt kopen. Dus zonder je schaatsen uit te trekken een bakkie doen. Hoewel de brasserie boven gezellig is en je voor een normale prijs een uitstekend bakkie koffie serveert moet je van de baan af en je schaatsen uittrekken. En daar lopen ze bovendien omzet mis want op een goed moment zaten we met 2 man en een heel gezin water te drinken en onze meegenomen boterhammen te eten.

Pluspunten

Maar dat zijn twee minpuntjes die weinig af doen aan de pure schaatservaring op de ijsbaan Dronten. Het is hier prima schaatsen en daar gaat het natuurlijk wel om. De baan is ruim van opzet en het ijs is zonder meer perfect. Bovendien heeft deze ijshal een reusachtige baan op het middenstuk. Hij is bijna even lang als de rechte stukken en even breed als de binnenbocht.

Daardoor heb je veel ruimte, zeer veel ruimte. Als ik er ben komen er 130 scholieren schaatsen maar ik heb er nooit last van gehad. Mede daardoor blijft het ijs in de binnenbaan van uitzonderlijke kwaliteit en kon ik in alle rust mijn bochtentechniek oefenen.

En dat op prachtige, hard, glad en supervlak ijs. Verder dus een lekker bakkie koffie in een gezellige “brasserie”. En wat me vandaag in de breedte opviel was de vriendelijke houding van het personeel. De medewerker van de schaatsverhuur scoorde meteen bonuspunten door de deur een kwartier voor tijd alvast voor me open te doen. En de rest van het personeel was ook vriendelijk en servicegericht.

Oordeel

De ijsbaan Dronten verdeeld me dus een beetje. Enerzijds dat uitstekende ijs, anderzijds toch een wat minder gezellige ambiance vanwege het ontbreken van Koek en Zopie langs de baan. Daarom 2 cijfers: ambiance een 7(tje), schaatstechnisch een dikke 9 vanwege dat prachtige ijs. Totaal een 8 dus.

Koek en zopie langs de baan en de ijsbaan Dronten zou wel eens de beste baan van Nederland kunnen worden. Maar nu dus nog niet …

IJsbaan Dronten - Flevopolder
  • Leisure World B.V.
  • Het Zwarte Water 25
  • 8253 PD Dronten (Flevoland)
  • Tel. (0321) 316166
  • Email info@leisureworldicecenter.nl
  • Volledig overdekte ijshal
  • 400 meter baan en 100×40 baan

Handige Internetlinks

Faciliteiten

Rondom de ijsbaan Dronten zitten er in Leisure World nog een aantal andere faciliteiten. Zo is er een Sportschool, een skeelercentrum, een schaatsshop en een bikeshop. De brasserie is gezellig en heeft een prima bakkie koffie maar qua eten is het eigenlijk een cafetaria.

Je kunt er een ruim assortiment frituur krijgen aangevuld met broodjes, tosti’s, sapjes en drankjes. Mensen die met de schaatsers meekomen kunnen hier lekker zitten met uitzicht op de baan. En daarvoor hoef je niet door de kassa’s. Een compleet sportcentrum dus met alle trainingsfaciliteiten die moderne schaatsers nodig hebben inclusief zomertraining op de skeelerbaan.

Prijzen en openingstijden

Een kaartje voor volwassenen is 9.50 en voor kinderen 5 euro (4 tot 12) en 6.50 (13 tot 16). Positief punt is dat een meerrittenkaart (tot 25 ritten) door meerdere personen in dezelfde leeftijd gebruikt kan worden.

De openingstijden normaal gesproken van 9.30 tot 12.00 en in de middag van 13.30 tot 16.30. En dan in de avond nog 2 uurtjes van 8 tot 10. Voor de rest van de informatie omtrent tarieven en openingtijden klik hier.

Schaatshuur, schaatsshop en Bikeshop

In en rond de hal zitten een schaatsshop en een bikeshop. Ze hebben beide een prima assortiment en je kunt er zowel fietsen en schaatsen als alles er om heen zoals kleding en slijptafels etc. Geen overbodige luxe en Leisure World heeft dat prima begrepen.

IJsbaan Dronten - Flevopolder
IJsbaan Dronten - Flevopolder

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *