IJsbaan Assen – De Bonte wever

De baan in Assen word in 2016 gesloten. Een artikel over deze baan zal dus niet meer geschreven worden.

Ik volsta met een link naar de website van deze baan alsmede een artikel over de dreigende sluiting van de ijsbaan assen.

IJsbaan Assen – De Smelt

  • Overdekte baan
  • Stadsbroek 17
  • 9405 BK, Assen
  • Afmetingen: 400m
  • Website ijsbaan
  • Fitness, zwemmen en zwemparadijs, horeca, bowling
  • Grootschalig sportcentrum: 0592-356000
IJsbaan Assen - De Bonte wever
De ijsbaan Assen in goede tijden.

Artikel over de sluiting van de ijsbaan Assen in het Dagblad van het Noorden:

Datum: 15 september 2015

Sluiting IJsbaan Assen

ASSEN – Gebruikers van de ijsbaan Assen trekken nog een keer ten strijde voor het behoud van kunstijs in de Drentse hoofdstad. Er wordt actie gevoerd richting de gemeenteraad.

Het wachten duurt te lang, zegt Jeroen van ’t Oever van Schaatsschool Duosport. Consequentie is dat nieuwe ledenaanwas bij de schaatsclubs uitblijft en liefhebbers ook niet meer investeren in nieuw materiaal. Bij de schaatsschool is het aantal deelnemers bijvoorbeeld al teruggelopen van een kleine duizend naar 600.

Verouderd

De ijsbaan Assen, beter bekend als kunstijsbaan in De Bonte Wever is sterk verouderd. Vorig jaar kondigde het sport- en evenementencentrum aan dat maart 2016 de ijsmeester zijn laatste rondje maakt. Plannen voor nieuwe kunstijsbanen zijn er in Hoogeveen en Assen. De provincie heeft een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd, maar de knoop is nog niet doorgehakt. Van ’t Oever vindt dat de kunstijsbaan historisch in Assen hoort. ,,Het is toch ook ondenkbaar dat de TT-baan naar elders verhuist.”

Volgens hem zal een eventuele verhuizing naar Hoogeveen ook de doodsteek betekenen voor de schaatssport in de regio Assen. ,,Liefhebbers uit Hoogeveen weten dat zij moeten reizen. Die blijven komen. Gebruikers van De Bonte Wever gaan echt niet allemaal mee naar Hoogeveen. Groningen is ook geen optie. Daar is het nu al veel te druk.”

Ander argument dat voor Assen pleit is, aldus Van ’t Oever, dat alle verenigingen en vrijwilligers ook in deze regio zitten. ,,De ijshockeyclub kan terugkeren, het IJsspeedway en de Wintertriatlon blijven behouden.”

Petitie

Van ’t Oever is mede-initiatiefnemer van een petitie. Bijna 2500 mensen hebben die inmiddels ondertekend. Om de druk nog wat op te voeren willen de voorstanders in schaats- en ijshockeykledij de raadsvergadering bijwonen wanneer een oproep tot steun hier aan de orde komt.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *