IJmuiden Newcastle DFDS Veerdienst

De Veerdienst IJmuiden Newcastle DFDS is mijns inziens de beste manier om de reis naar Schotland te maken. Grappig genoeg is de ferry IJmuiden Newcastle DFDS officieel een “Nederlands Pontje”, vandaar dat ik hem ook op mijn pontjespagina vermeld. Het pontnummer is NH09 met als thuishaven IJmuiden.

Ik boek de ferry IJmuiden Newcastle met een vette vroegboekkorting in de winter waardoor ik bijna de helft van de prijs minder betaal. Bovendien pakken we een hut met z’n drieen en kan ik door de vroegboekkorting ook nog mijn caravan voor niks meenemen.

Wie met de Ferry IJmuiden newcastle dfds naar Schotland gaat kan ik dan ook met klem adviseren tussen december en februari te boeken en ook even te bellen met het kantoor in IJmuiden of anders even langs te gaan.

IJmuiden Newcastle DFDS Veerdienst
De Princess seaway’s van DFDS in de haven van IJmuiden

Deze ferry IJmuiden Newcastle DFDS vertrekt 1x per dag naar Schotland rond 17.30 uur. Hier kunnen kleine afwijkingen in zitten maar de regel is inchecken vanaf vanaf 14.30, vertrek 17.30, aankomst in Newcastle om 09.00 uur de volgende ochtend.  De terugweg gaat volgens hetzelfde schema.

IJmuiden Newcastle DFDS Veerdienst/autopont

De reis met de veerpontj IJmuiden Newcastle DFDS zou ik zelf als redelijk comfortabel willen omschrijven hoewel de hutten op standaard nivo basic zijn. Ik had een vierpersoons hut met 3 personen en dat is best wel krap in die zin dat je er niet op hoeft te rekenen in je hut aan een tafeltje te kunnen zitten. We hebben bij vertrek wel een een borrel gedronken in de hut maar dan zit je op de rand van je bed.

Er zijn wat hutten betreft 4 nivo’s van luxe maar de eerste 3 ontlopen elkaar niet zo veel. Wij hadden een Seaview hut maar stel je van het uitzicht niet al te veel voor. Het was een kleine patrijspoort en de ramen worden niet elke dag gelapt want dat kan gewoon niet. Geen panoramaview op de zee derhalve.

Nadeel van de stapelbedden in de kamers voor meer dan 2 personen is dat het een enge klim is. De boot beweegt een beetje, het trapje is smal en het plavond zit vlak boven je bed. Dat was wel even knijpen als je midden in de nacht van het Engelse bier af wilt.

Mijn advies: neem de goedkooptste optie of ga meteen voor de duurste met eigen steward, huisbar en een luxe lounge. Ben je met z’n vieren en je bent niet armlastig neem van 2x een 2 persoonshut. Scheelt een hoop gedoe. De commodorehut kost je tussen de 70 en de 100 euro extra afhankelijk van de reisdatum.  Klik hier voor de verschillende hutten

Er zijn verschillende restaurants aan boord maar je hoeft hier geen culinaire hoogstandjes te verwachten. Ik heb een keer een pizza gegeten en op de terugweg plateservice met friet en hamburger. Ik kan me nog herinneren dat  dat het eten niet echt goedkoop is, zeker niet als je wat luxer wilt eten. Maar je kunt kiezen, dat is het goeie nieuws. Wel even van te voren reserveren als je vroeg aan de beurt wilt zijn.

Waar het op neer komt is dat je je maag kunt vullen voor 10 of 15 euro en als je wat beter wilt eten dan kan dat ook maar dan zit je snel op de 35 a 40 euro. Drinken kun je overal aan boord en de prijzen zijn ook hier niet goedkoop. Je word echter niet afgezet of zo. En voor een blikje bier (zo doen die Engelsen dat) betaal je geen hoofdprijs. Er is muziek in de avond en er worden films gedraaid.

Hoe het in de zomer is op de ferry IJmuiden Newcastle DFDS weet ik niet. Ik nam de pont in juni en het was niet overdreven druk terwijl ik wel de indruk had dat de reis was uitverkocht gezien de drukte bij het inschepen.

Maar het is een groot schip en je kunt altijd wel ergens een plekje vinden. De boot was schoon en het sanitair ruim voldoende en schoon. Hou er wel rekening mee dat dit soort ferry’s tijdens zwaar weer een heel andere aanblik bieden. Maar dat is uiteindelijk een loterij.

De prijzen verschillen enorm tussen hoogseizoen en voor- of naseizoen. Met 2 personen in juli, goedkoopste hut, ontbijt maar geen diner kom je rond de 730 euro uit. Maar met 3 personen, 2 campers en een auto met caravan, met vroegboekkorting en een 4 persoons- seaview hut begin juni waren we  in totaal 1000 euro kwijt.

Vroegboeken en informeren naar aanbiedingen loont hier dus de moeite. De commodorehutten zijn in de zomer opeens ook 2x zo duur en komen voor 2 personen dan op meer dan 400 euro enkele reis.

Eindconclusie: De veerdienst IJmuiden Newcastle DFDS bied een prima overtocht wat mij betreft. Beste punt is dat je instapt in IJmuiden en de volgende ochtend wakker word langs de Schotse kust. Je rijd om 9 uur van de pont af en binnen de kortste keren stonden we op de camping in Melrose midden in de Scottisch Borders. Ik zou het zo weer doen en met dezelfde maatschappij. Afhankelijk van de groep neem ik dan wel een 2 persoonshut.

Klemmend advies: Zo vroeg mogelijk boeken en altijd even bellen voor acties of een arrangement. Dat kan je flink geld schelen.

  • Foto 6 en 7: De autodekken.
  • Foto 11: De 4 persoons- seaview hut. Dat word lastig pissen voor de bovenslapers …
  • Foto 12: Vertrek uit IJmuiden.
  • Foto 19: De Britste kust bij het krieken van de ochtend.
  • Foto 15: De river Tyne bij binnenkomst in Newcastle.
FotoShow
Openbaar   21 items in ijmuiden-newcastle-dfds-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow – Meer Info
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *