Het weer in de Gorges du Tarn

Over het weer in de Gorges du Tarn tijdens deze vakantie is heel veel te zeggen. Ten eerste moet ik stellen dat we alles hebben kunnen doen wat we wilden doen. Geen enkele keer zijn we door slecht weer thuis gebleven.

Maar de weersomstandigheden in de Gorges du Tarn kunnen verraderlijk zijn. Door hoogte en temperatuurverschillen kan het weer in de Gorges du Tarn snel veranderen.

Het weer in de Gorges du Tarn

Ten tweede moet gesteld worden dat het klimaat in de Gorges du Tarn geen weer is wat je van Zuid Frankrijk zou verwachten. Het is vooral in het voorjaar aan de frisse kant. Maar we zitten dan ook op minimaal 300 meter hoogte, de kamping op 340 meter hoogte en de Causses (de hoogvlakte waarin de Gorges zijn uitgesleten) zijn tussen de 800 en 1200 meter hoog. En daar is het behoorlijk fris en kan de wind hard waaien.

Die wind is trouwens een belangrijke factor voor de temperatuur hier. Als de wind door het dal waait is het altijd aan de frisse, soms koude kant. Vooral in de avonduren zorgt deze wind er vrijwel dagelijks voor dat we in de voortent van de caravan zitten.

We hebben in de Gorges du Tarn we 1x een fors onweer gehad inclusief blikseminslag en hagel. 2 avonden later hadden we een enorme regenbui die 2 uur duurde terwijl het gedurende de regen aardig koud was. Die avond heb ik zelfs de kachel aan gehad in de voortent. Hieronder staat 2 foto’s van de prachtige maar dreigende lucht die avond

Causse Noir bij de Gorges de la Jonte
En zo mooi kan het weer in de Gorges du Tarn zijn.
Hier tijdens onze wandeling over de Causse Noir bij de Gorges de la Jonte

Kortom, het weer in de Gorges du Tarn is van alles wat. We hebben vooral overdag mooi weer gehad en we hebben volop gewandeld en gefietst. Ook tijdens de markt op woensdag was het erg mooi hoewel we die avond een fiks onweer over ons heen kregen . Zie foto’s 114 en 115 helemaal onderaan.

Maar mij hoor je niet klagen over het het klimaat in de Gorges du Tarn deze vakantie. Maar ik heb heel wat mensen hier zien wegrijden op weg naar Spanje voor wat mooier weer. Want in Frankrijk gaan ze deze dagen geen strandweer vinden.

Update 26-05-2016

Het zou slecht weer moeten zijn in de Gorges du Tarn maar het is prachtig. Vandaag rustdag na 2 dagen wandelen en fietsen in stralend weer. Volgens internet zou het nu moeten regenen hier. Klopt dus niks van. We kijken er maar niet meer naar. We zijn nu een week hier, hebben 2 avonden onweer gehad, 1 middag met bijna onmerkbare motregentjes en de rest van de tijd mooi weer maar aan de frisse kant, met name in de avonden. Ik ben er blij mee want het is heerlijk doe-weer.

Bij de Foto’s
  • Zie foto 114: Een dreigende lucht waar even later een fiks onweer zou komen.
  • Zie foto 115: Prachtige onweersluchten in de Gorges du Tarn. Het ging er een half uurtje later flink van los.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *