Het Oude Gesticht, Geschiedenis van de Psychiatrie

Welkom op de het nieuwe Oude Gesticht. Het oude Gesticht (anno 2008) was voorheen een aparte website over de geschiedenis van de psychiatrie, onderhouden door uw webmaster Netperk, in het dagelijks leven psychiatrisch verpleegkundige.
Januari 2021, een nieuw begin.

Voorheen had ik 4 websites waarvan er nog 2 over zijn, www.tuinplantenindex.nl en deze site, www.outdoorindex.nl. Het oude gesticht is na een kort avontuur als Psychiatriegids.nl nu onderdeel van Outdoorindex.nl. Het zal u niet verbazen dat de kosten om een site in de lucht te houden hier debet aan zijn.

iGer, oud collega, oude rot in het vak en begenadigd ICT’er heeft me hard geholpen om digitaal in leven te blijven. Wilt u ook een mooie website voor een eerlijke prijs → Klik dan hier.

Het Oude Gesticht

Het Oude Gesticht als onderdeel van Outdoorindex verschilt niet van de oude site. Dezelfde artikelen, dezelfde opzet en het zelfde doel, namelijk een beeld schetsen over hoe de psychiatrie er in het verleden uit zag. Om dat beeld te schetsen heb ik een aantal categorieën in het leven geroepen.

Hieronder noem ik de primaire categorieën met artikelen die gaan over de historie van de psychiatrie gaan.

Maar ook over de hedendaagse psychiatrie is er hier wat te vinden.

Scriptie-publicatie

Heb je een mooie scriptie gemaakt als document en wil je die op deze website publiceren dan kan dat. Elk onderwerp de zorg betreffende kun je inleveren. Hou er wel rekening mee dat op afbeeldingen geen copyright mag rusten want dat kan honderden euro’s kosten. Zie Contact.

Het Oude Gesticht is mede bedoeld als platform en bron van informatie voor leerlingen en studenten. Tekst en afbeeldingen kunnen zonder toestemming gebruikt worden voor scripties. Het integraal kopiëren van tekst is toegestaan voor dergelijke doeleinden. Vertel dat ook even aan je docent.

Voor elke andere vorm van gebruik is toestemming nodig. Dus ook voor gebruik in cursussen, lesmateriaal en op informatieve websites. Onze advocaten staan klaar in rij om tot actie over te gaan.
Bronnen

PsychiatrieGids gebruikt artikelen uit oude leerboeken die overal vandaan gehaald zijn. Gelukkig hebben een paar collega’s ook hun eigen lesmateriaal aan ons overgedaan. Dat soort persoonlijk materiaal, met aantekeningen en al, is natuurlijk heel erg leuk en een leuke bron van informatie.

Al de boeken zijn terug te vinden in de Gestichts-Bibliotheek.

Heeft u nog digitaal lesmateriaal uit het verleden van de Psychiatrische opleidingen in Nederland en België? We houden ons gaarne aanbevolen.

Seksualiteit

Helaas zorgde de aanwezigheid van een aantal artikelen over seksualiteit voor een totale blokkade van onze site in diverse zoekmachines. We zijn dan ook gedwongen geweest om die artikelen te verwijderen op straffe van verwijdering van onze websites vanwege “adult content”. Volslagen kolder natuurlijk want het betrof artikelen uit oude boeken en geen porno. Deze artikelen zullen we weliswaar omzetten in afbeeldingen, zodat u ze alsnog kunt lezen.

Tip

Indien je een afbeelding met tekst tegenkomt, kun je die omzetten in tekst.

  • Download de JPG,
  • Ga naar Google Drive,
  • Upload je jpg,
  • Rechtermuisklik en dan openen met Google documents.
  • Nu word je JPG van de tekst omgezet in een bewerkbaar word document en kun je het zo in je scriptie plakken.

Fotomateriaal / Fotoalbums

De PsychiatrieGids beschikt over een aardige verzameling oude foto’s uit leerboeken etc. Nu staan die Foto’s wel in de artikelen maar nog niet allemaal op de website. Ik ben deze foto’s nu aan het bewerken en in Albums aan het plaatsen zodat ze beschikbaar kunnen komen. Helaas werkt Flickr niet goed binnen dit WordPress concept maar geduld, alles komt terug op de site.

© COPYRIGHT

Het gebruik van tekst en afbeeldingen van deze site op andere websites, in publicaties of op welke manier van openbaarmaking dan ook is uiteraard niet toegestaan en kan leiden tot schadeclaims van duizenden euro’s. U bent gewaarschuwd.

Disclaimer

  • Indien u lichamelijke en/of geestelijke hulp behoeft dient u ten alle tijde uw eigen Huisarts en/of Specialist te raadplegen.
  • PsychiatrieGids.nl / OutdoorIndex.nl beoogt geen oordeel te geven aan de wijze waarop in het verleden en heden vorm werd en wordt gegeven aan behandelmethoden. Er wordt alleen informatie gegeven. Het oordeel laten we bij de personen die gemachtigd zijn om dit oordeel te kunnen en mogen geven.
  • We gaan zeer strikt om met de Privacy van mensen. Derhalve dient u ons toestemming te geven, alvorens wij namen u publiceren. Wij publiceren geen namen van personen die niet zelf toestemming hebben gegeven.
x

Mijn andere websites: TuinPlantenIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com