Herfstvakantie Texel – Oktober

Herfstvakantie Texel is een fotoserie over een herfstig weekje op Texel in oktober. Herfstvakantie Texel gaat over zonnige dagen, regenachtige dagen, prachtig licht, mist over het eiland en wind langs het strand.

Herfstvakantie Texel

Wie tijdens de herfst een herfstvakantie Texel boekt gaat een fraaie week tegemoet. Ik ben er al een paar keer geweest in de herfst en het was altijd minstens de helft van de tijd droog. Ook schijnt de zon er vaker dan op het vaste land in het najaar. Ik kan iedereen dan ook aanraden een herfstvakantie Texel te ervaren.

Ik ben er zowel met de caravan als met de tent geweest. Bovendien was het ooit de eerste keer met mijn ouders op Texel in de herfst, bij de toenmalige worsteltent. Dat was toen een pannenkoeken en mosselrestaurant met een paar hotelkamers. Tegenwoordig is het een restaurant. Mooi en lekker maar de romantiek die ik toen heb ervaren is ver te zoeken.

De eerste leer stond ik bij boerderij camping de Hal. De Hal is een boerderij die al sinds 1700 in bezit is van dezelfde familie. Al negen generaties lang zwaait de familie Keijser de scepter over twee prachtige stolpen. Het sanitair is van uitstekende kwaliteit en brandschoon.

Er liggen altijd verse eieren te koop en andere producten van het land. Er zijn 3 veldjes voor 15 plekken voor tent en caravan cq kamper. Overal is stroom en voldoende beschutting tegen de Hollandse wind.

Deze oktober hing er een echte herfstsfeer op Texel ondanks de redelijke temperatuur. We hebben elke dag buiten gezeten maar er is ook wel enige regen gevallen. Donderdag de hele dag zelfs maar dat werd door de vrijdag daarna goed gemaakt.

En dat herfstige weer leverde ook mooie plaatjes op. Texel in de mist, schapen in het grijs. Aanschouw en geniet.

Herfstvakantie Texel - Oktober
Ons kampement in de mist. 2 uur later zaten we in de zon.

Zie de foto’s: 47 t/m 56.

Bij de Foto’s
  • 47: Ons kampement in de mist. 2 uur later zaten we in de zon.
  • 48: Campingboerderij De Hal in nevelen gehuld.
  • 49: En twee uur later in de zon.
  • 50: Het prachtige haventje van Oudeschild in de herfstzon. Een plaatje om op te hangen.
  • 51: De waddenkust in herfstkleuren.
  • 52: Texelse duinen.
  • 53: Rood paddenstoeltje, wellicht zwafelkopjes maar waarschijnlijk niet. Wie weet het?
  • 54: Onderweg.
  • 55: Dit soort foto’s maak je alleen maar in de herfst. Prachtige lichtval als de zon door de mist begint te breken.
  • 56: In ieder geval één boer die zijn schaapjes …

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door