Handleiding Voortent Frame opzetten

De handleiding voortent frame opzetten is niet anders dan de handleiding voortent opzetten. Het is een onlosmakelijk onderdeel van het opzetten van een tent. Wel is het handig om de handleiding voortent frame opzetten even apart te zetten zodat je de handleiding voortent frame opzetten even separaat hebt. Je kunt hem even helemaal apart houden tot de boel staat en dan ga je door naar de rest van de handleiding voortent frame opzetten

Handleiding voortent frame opzetten

Eerst even iets over de omloop

Maatcontrole afmeting voortentframe: Alvorens u de caravan luifel of voortent uit de verpakking haalt, is het raadzaam om de omloop van uw caravan nog eenmaal te controleren. Zet daarvoor uw caravan waterpas zonder daarbij de uitdraaisteunen te ver uit te draaien.

Het is belangrijk dat de caravan op de wielen blijft staan zoals deze ook normaliter op de camping staat. Start aan de grond bij punt A, zie tekening hieronder, en meet via de caravanrail tot aan de grond aan de andere zijde bij punt B.

Aan de voorkant van uw caravan dient u op een hoogte van 190 cm recht naar de grond te meten en niet de rail van de caravan te volgen. Wordt uw voortent niet op de grond maar op een vlonder afgespannen of is uw omloopmaat een grensgeval binnen de maattabel? Vraag dan uw dealer om raad.

Opletten !! : Gepaste en beschadigde voortenten of luifels kunnen vaak niet omgeruild worden.

Opletten !! : Ook onbeschadigde maar geopende verpakkingen van voortenten worden niet geruild.

handleiding voortent frame opzetten caravan

Opletten: Zorg dus dat je de omloop van je caravan zeker weet voor je de tent koopt.

Nu dan de handleiding voortent opzetten voor Goldcamp, Walker, Isabella etc.

  1. Plaats de caravan op een vlak stuk grond geheel horizontaal om een optimale afspanning te bereiken. Om te voorkomen dat uw voortent of caravanluifel vuil wordt is het verstandig een plastic folie te gebruiken waarop u de voortent kunt uitleggen.
  2. Om inscheuren te voorkomen dienen eventuele bramen en scherpe randen aan de caravanrail verwijderd te worden. Indien nodig tentrail schoonmaken om vervuiling tegen te gaan.
  3. Trek nu de voortent of caravanluifel, na alle losse panelen verwijderd te hebben, door de tentrail. Dit het liefst met 2 personen, één voor het doortrekken en één voor het goed invoere van de voortent in de rail. Afspanpunten links en rechts op gelijke hoogte aanbrengen.
  4. Frame volgens bijgevoegde frametekening op de plaats leggen, buisklemmen aanbrengen en de pootdelen in de hoeken monteren. Het geheel nog niet in elkaar zetten.
  5. Indien u gebruik maakt van SHS clips, breng deze dan nu op de juiste hoogte aan.
  6. Zet het middenstuk van het frame schuin onder de voortent en hang de middelste dakligger met de haak in het tentoog. Verbind de middelste dakligger met het middenstuk. Neem dan het linkerhoekstuk, schuif dit eerst aan het middenstuk, plaats de hoek op de juiste plaats de staander iets naar binnen staan. Haak nu, net als bij het middenstuk, de dakliggers met de haak in het tentoog en verbind deze weer met het hoekstuk. De andere hoek dient u op dezelfde manier aan te brengen. (Bij de 350 cm diepe voortenten nu het frame van de voorbouw plaatsen)
  7. Plaats alle losse panelen en sluit alle ritsen.
  8. Bij een voortent de petluifelstokjes aanbrengen en deze zover uitspannen dat de frontontliggers aan de binnenzijde nog net het tentdoek van de voorwand raken. Zet vervolgens de staanders op zodanige hoogte dat de afspanpunten overal even ver boven de grond hangen. Span nu het front in de breedte uit en zorg daarbij dat het middenstuk exact in het midden van de opening komt. (Bij de 350 cm diepe voortenten eerst de voorbouw en daarna het basisframe in de breedte spannen) Nadat u het front in de breedte goed gespannen heeft spant u de dakliggers in de diepte.
  9. Begin de voortent of caravanluifel d.m.v de haringen en trapspanners af te spannen, te beginnen bij de 2 afspanpunten achteraan bij de caravan, daarna de beide hoekpunten vooraan. Zorg daarbij dat de wanden keurig recht in één lijn staan.
  10. Tochtstrook en wielafdekking door de rail trekken en de slikranden naar binnen vouwen. Bij caravanvoortenten kunt u tot slot gordijnen ophangen. Voor de volledigheid hieronder nogmaals de framebuizen in schema
goldcamp voortent frame

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *