Kamburgers van bonen – KHD arme hamburgers

Dit recept voor koolhydraatarme (KHD) hamburgers van bonen is eenvoudig en erg lekker. Helemaal khd vrij is het niet want bevatten natuurlijk ook khd’s en zetmeel etc. Maar het is een recept wat tijdens je uurtje geen probleem is en als je koolhydraatarm eet en niet GOK’t dan is het per definitie geen probleem. Verder geschikt voor vegetariërs maar niet voor veganisten en andere hardliners.

Hamburgers van bonen – KHD arm

Het recept

Ingrediënten

  • Blik bonen 400 gr (bijvoorbeeld kidneybonen, ik neem graag kapucijners
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 el kruiden naar keuze (kerrie, kipkruiden, gerookte paprika, wat je lekker vind)
  • 1 grote sjalot, fijn gesnipperd
  • 3 el proteïne poeder.
Bereidingswijze

Mix alles door elkaar in de keukenmachine of met een mixer. Met een stafmixer word het erg fijn en plakkerig.

Het is handig om je handen nat te maken, vanwege het hoge eiwitgehalte is het erg plakkerig. Ook kun je, als je de tijd hebt, het mengsel even laten afkoelen in de ijskast. Dan wordt het een beetje steviger en makkelijker te verwerken.

Verdeel het in 4 porties van (of meer, al naar gelang de toepassing) en vorm er hamburgers van. Maak ze niet te dik.

Bak ze in ruim olie, blijf ze bewegen. Ik neem een anti aanbak (Tefal) bakpan (van goede kwaliteit die een hoge temperatuur kan verdragen) zodat de boel niet aan de pan blijft kleven.

Als je ze in je uurtje eet kun je er uien overheen bakken, vind ik altijd erg lekker. Verder vind ik dit soort burgers (van bonen) erg lekker met gebakken spek, zilveruitjes of Amsterdamse uitjes, augurkjes of gesmolten kaas. Spek en kaas zijn khd arm, met de rest moet je uitkijken. In zoet/zuur zit vaak suiker aan toegevoegd.

Dit soort burgers bevatten wat meer khd (door de bonen) en zijn in feite altijd voor je uurtje.

hamburgers van bonen

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *