IJsbaan Groningen – Sportcomplex Kardinge

Op woensdag 17 december 2014 vertrek ik op een grijze, regenachtige dag naar de stad Groningen om eens te kijken of ze daar nog een beetje schaatsen. Dat laatste valt trouwens een beetje tegen. Afgezien van een legertje baldadige scholieren zijn er 3 schaatsers. Dat heb ik wel eens anders gezien. Maar misschien ben ik er op de verkeerde dag.

Kardinge is een groot sportcomplex aan de noordkant van Groningen. Het ligt vlak bij de A7, de N46 en de N360. Prima bereikbaar per auto dus. Ook stoppen er bussen op het complex dus ook met het OV kun je er uitstekend komen. De parkeerplaatsen zijn gratis hier in gronigen en in voldoende mate aanwezig.

Maar er is nog meer te doen op het complex. In het Sportcentrum Kardinge (waar ook de ijsbaan is) zit een zwembad en er zijn tennisbanen, squashbanen, een sporthal en een Dojo.

Rond het complex zijn bovendien een grote klimwand bij indoor-klimcentrum Bjoeks, een indoor ski-centrum (Snowlimits), een kinderspeelhal (de Apekooi), een pitch en put, een mountainbikeparcours en een indoor-kartbaan en bowlingcentrum.

Een ander onderdeel van Kardinge is het Zilvermeer, ook Kardingerplas genaamd, waarin kan worden gezwommen. Kortom, zet je gezin in de auto, parkeer hem bij Kardinge en je bent de hele dag zoet.

IJsbaan Groningen - Sportcomplex Kardinge
IJsbaan Groningen – Sportcomplex Kardinge

Als ik binnenkom is er net een fikse dweilpauze bezig. De zamboni’s rijden rondje na rondje om het ijs te prepareren. De binnenbaan krijgt veel aandacht en is dan ook van uitstekende kwaliteit. De buitenbaan krijgt een rondje minder en dat is te merken.

Veel scholieren schaatsen met hockeyschaatsen en ze trappen flinke stukken uit de baan. Er liggen dan ook veel ijsresten en sneeuw op de buitenbaan die moeilijk te berijden is. Gelukkig zijn er weinig snelle rijders dus ik kan me rustig in de binnenbaan handhaven. Geluk bij een ongeluk op deze grauwe woensdagochtend in Groningen.

De hal zelf heeft weinig sfeer. Ik kan me voorstellen dat het tijdens wedstrijden heel leuk is hier want er zijn diverse locaties voor toeschouwers. Maar langs de baan is het een beetje rommelig. Wel leuk dat er op de binnenbaan tennisbanen zijn, dat maakt de boel levendig. Maar of het de schaatssfeer ten goede komt is de vraag.

Naast de ingang zit een schaatscafé. Het is een schone en gezellige locatie die een ruime voldoende krijgt. Dat geld uiteindelijk ook voor de rest van het complex. Knus is het nooit in dit soort hallen. Je komt er om te sporten, aan de sfeer is nooit gedacht of er is geen aandacht voor.

Maar het kan wel, dat heb ik inmiddels wel gezien. Maar of het noodzakelijk is weet ik niet. Je kunt uitstekend schaatsen in Kardinge en daar gaat het uiteindelijk om. En bovendien is de toegangsprijs bijzonder schappelijk. Je kunt hier op een doordeweekse dag de hele dag schaatsen voor 6.30 euro.

IJsbaan Groningen

Fotografische impressie van Kardinge en omgeving:

Zie de foto’s: 22 t/m 31.

Bij de Foto’s
  • 22: De entree van Kardinge.
  • 23: Het nabijgelegen complex in Groningen met onder andere een klimwal, een skicentrum en een kinderspeelgedoe.
  • 24: De baan van bovenaf gezien met de tennisbanen links.
  • 25: Het café in de Hal.
  • 26: Panorama foto.
  • 27: De baan van bovenaf bezien met de tennisbanen links op het middenterrein.
  • 31: De mijns inziens enigszins kille zijkant van de baan waar je de ijzers onderbind.


Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


↑ Naar Top ↑

Loctie openbaar   Serie IJsbaan 02   Aantal items 39   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


index

Mijn andere websites:
TuinPlantenIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com