De Groene wandelroute Vuurtoren Texel

De Groene Wandelroute vanaf de Vuurtoren

De Groene Wandelroute vuurtoren Texel is een klein stukje groene route dat goed met de gele route is te combineren. Ook kun je vanaf het gele pad een stukje strand lopen en bij paal 28 de tweede groene wandelroute vuurtoren Texel langs de slufter vallei nemen.

Dan terug langs het strand naar de vuurtoren. Dan heb je dus 2 groene routes en een dijk van een strandwandeling. Rondlopen rondom de slufter is maar zelden mogelijk,namelijk alleen bij zeer laag water. En ook dan zul je door het water moeten.

Groene Wandelroute Vuurtoren

De groene wandelroute vuurtoren Texel begint bij de parkeerplaats van het Torenrestaurant. Je staat dan ook meteen bij de vuurtoren en vlakbij de grote parkeerplaats bij het nieuwe paviljoen Zeepanorama, oftewel paal 31.

Parkeerplek genoeg dus en dat geld ook voor fietsers want die kunnen hun ros gemakkelijk kwijt bij het Torenrestaurant. Ben je hier dan ben je ook meteen om de hoek bij de veerdienst naar Vlieland, Restaurant de Robbenjager en natuurlijk strandpaviljoen de Noordkaap.

Een rijke keur aan horeca van prima kwaliteit aan deze kant van het eiland hoewel Zeepanorama er culinair gezien een beetje buiten valt. Maar heb je zin in een patatje dan kun je daar terecht. En eerlijk is eerlijk, het uitzicht is er prima.

De Groene Wandelroute Vuurtoren Texel
De Groene Wandelroute Vuurtoren Texel

De Wandeling

De groene wandelroute vuurtoren Texel is niet meteen vanaf de vuurtoren te bereiken. Eerst loop je een heel klein stukje gele wandeling, dan links aanhouden richting het fietspad en na een een paar honderd meter vind je de ingang van de groene wandeling aan je rechterhand. Voor de kenners onder ons, vlakbij bungalow Sebastopol.

Het pad is vrij kort, alles bij elkaar hooguit 3 kilometer. Het charmante van de groene wandelroute Texel is gelegen in het feit dat je steeds rond de vuurtoren loopt. Vanuit diverse perspectieven zie je dit karakteristieke gebouw van dichtbij of veraf, vanuit de duinen of vanaf het strand.

Al snel kom je weer een geel pad tegen en als je niet te ver wilt lopen ga je meteen door naar het strand. Ben je daar aangekomen dan krijg je meteen aan je rechterhand de nieuwe zandplaat van Texel om het zo maar even te noemen.

Er is een paar jaar terug een strekdam gelegd omdat het strand rondom de vuurtoren gevaarlijk ver werd weggespoeld. Nu is er een indrukwekkende zandplaat ontstaan waar dankbaar gebruik van word gemaakt door kitebuggy’s.

Vanaf nu kun je zelf kiezen hoe ver je loopt. Stoppen bij paal 31 is een optie maar je kunt ook doorlopen richting de Noordkaap en de echte wandelaars kunnen daar aansluiten op het Noord-Holland pad dat begint midden tussen de vuurtoren en de reddingsboot.

Zie het kaartje van de groene wandelroute vuurtoren Texel (foto 22 (helemaal onderaan).
Dit is een citaat van de beste kaart van Texel, een samenwerking van Falk en Staatsbosbeheer, te verkrijgen via de website van Falk.

Hieronder zoals gewoonlijk een fotografische impressie van de wandeling (foto’s: 22 t/m 35.

Bij de Foto’s
  • 22: Kaartje van de route.
  • 23 t/m 35: De overige foto’s van de wandeling.


Loctie openbaar   Serie Texel – Nederland – 02   Aantal items 64   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


↑ Naar Top ↑

Loctie openbaar   Serie Texel – Nederland – 02   Aantal items 64   Alle FotoShows

Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat.


index

Mijn andere websites: TuinPlantenIndex.nl
HetOudeGesticht.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.comGeplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *