Gratis parkeren – Tips en Trics

Gratis parkeren tips

Gratis parkeren tips geeft info over gratis parkeren in regio’s en gemeenten waar betaald parkeren is ingevoerd.   Tegenwoordig moet je in de centra van vrijwel alle grote gemeenten betalen voor je parkeerplek.

Bovendien heb je in de buitenwijken vaak vergunningparkeren waardoor je er als toerist of bezoeker niet mag gaan staan. Het kan daarom veel geld schelen als je vooraf op internet goed uitzoekt waar en hoe je kunt parkeren.

Gratis parkeren tips

Enkele Gouden Tips

Tip 1

Mijn gouden gratis parkeren tips vereist enige inspanning. Zelf heb ik in de loop der jaren veel geld uitgespaard door altijd een fiets bij me te hebben. Makkelijk gezegd voor iemand met een VW Caddy maar toen ik nog een volkswagen Fox had nam ik ook altijd een fietsje mee in de kofferbak. Ik had via internet een (camping) vouwfietsje gekocht (25 euro) en de aankoopprijs heb ik zeker 100 keer terug verdiend. Sommige vouwfietsjes kun je met z’n tweeën makkelijk in de kofferbak leggen en zelfs met meer.

Ook het standaard fietsenrek op de trekhaak is een goede optie om gratis naar dit soort gebieden toe te gaan. Dat geld zeker voor festivals of voetbalwedstrijden. Parkeer buiten het betaalde gebied en ga met de fiets naar het evenement.
Ik ben ooit naar de Vliegbasis Volkel geweest. Ik stond op 5 kilometer in de bebouwde kom op een reguliere plek. Ik was in 10 minuutjes bij het terrein en fietsers stonden voor het hek bij een fraaie stalling. Mooi voorbeeld.

Tip 2

Betaal via mobiel of een app. Op die manier betaal je alleen voor de tijd die je parkeert en dat kan heel veel schelen. Ben je iemand die bang is om het parkeren af te melden doe dan SMS parkeren. Je kunt namelijk ook per uur betalen per SMS. Ben je dan te laat dan kun je een uurtje extra boeken.

Zoeken op internet

Het moge duidelijk zijn dat het bijzonder belangrijk is om je goed op de hoogte te stellen van de situatie ter plaatse waar je heen gaat. Informeer daarom altijd via internet naar de tarieven en verschillende parkeerzones.

Tip 3 (niet gratis)

Bekijk even goed hoeveel parkeren kost in een bepaalde plaats. Soms zijn parkeergarages veel duurder dan 2 straten verder gewoon betaald parkeren. Ook kun je vaak wel ergens gratis parkeren maar is de prijs van het OV dusdanig dat uit praktisch oogpunt net zo goed kunt betalen.

Informatie zoeken op Google vereist de juiste zoektermen. Gratis parkeren tips geeft suggesties voor zoektermen zodat je beter op Google kunt zoeken.

Klik in Google de volgende zoekterm in:

  • parkeren + naam gemeente
  • betaald parkeren + naam gemeent
  • parkeerzone + naam gemeente
  • gratis parkeren + naam gemeente

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *