Gratis parkeren Thialf Heerenveen

Wil je gratis parkeren Thialf in Heerenveen tijdens evenementen dan zit je doorgaans op zo’n 10 minuten lopen van het centrum en soms langer vanaf Thialf. Thialf zit immers aan de rand van Heerenveen dus gratis parkeren rond een evenement is geen sinecure. Bovendien word gratis parkeren Thialf moeilijk gemaakt omdat er ook nog blauwe zones zijn in Heerenveen. Maar ben je bereid een leuke wandeling te maken door Heerenveen en op de terugweg van de Horeca te genieten dan kun je gerust een eindje van Thialf parkeren en geld uitsparen.

De vraag is of al die heisa het geld waard is. Ik betaalde in 2018 nog 5 euro om op een nette parkeerplaats in de buurt van het stadion te parkeren. Voor dat geld ben je van een hoop gedoe af en sta je lekker in de buurt. Dat is dus sowieso mijn persoonlijke keuze.

Gratis parkeren Thialf Heerenveen

Gratis parkeren Heerenveen je ook op de terreinen rond het Abe Lenstra Stadion als er geen voetbalwedstrijden plaats vinden. Gratis is ook het P-terrein KR Poststraat. Beide locaties liggen binnen 10 min. lopen van het centrum maar op minimaal een half uur lopen vanaf Thialf. Wie dat wil kan een fietsje meenemen en vanaf die locaties of elders in de wijk naar Thialf fietsen.

Blauwe zones Heerenveen

Gratis parkeren Thialf: Rondom het NS-station kunt u met de parkeerschijf gratis parkeren. De max. parkeertijd varieert van 30 tot 60 min. (afh. locatie).

Parkeerbeleid Thialf tijdens grote evenementen

Tijdens grote evenementen is het betaald parkeren rond Thialf doorgaans goed georganiseerd. Ik ben er al heel wat keren geweest en nog nooit heb ik enig probleem gehad om mijn auto kwijt te raken. De kosten bedragen rond de 5 euro en het is allemaal goed aangegeven. Als je die 5 euro kunt missen kan ik je van harte aanraden je aan de aanwijzingen te houden en aldaar te parkeren. Lekker makkelijk, niet te duur en je bent er zo en weer zo weg ook.

Betaald parkeren in Heerenveen

Hoe verder je van de hal ben des te makkelijker kun je gratis parkeren in Heerenveen. Maar ook Heerenveen heeft betaald parkeren, vooral ook omdat het centrum autoluw is. Het is natuurlijk een bekende en gewilde plek in Noord Nederland met een schaats-tempel, een illustere voetbalclub en een levendig cultureel landschap.

In het centrum, schil en Molenplein geldt betaald en onbeperkt parkeren op:
Maandag  t/m vrijdag van 09.00 – 18.00 uur (donderdag  tot 21.00 uur)
Zaterdags van 09.00-17.00 uur
Het tarief bedraagt  € 0,10 per 5 min (€ 1,20/uur) met een maximum van € 6,00 per dag.

In het gebied ten westen van het NS-station parkeert u goedkoper :
4 uur voor € 2,00, een dag kost € 4,00. ​

Gratis parkeren Thialf Heerenveen
Belparkeren Heerenveen

U kunt in Heerenveen uw parkeergeld voor parkeren op straat betalen met muntgeld, maar ook met smartphone, sms of telefoon. U betaalt dan alleen de werkelijke parkeertijd.

Handige links

Terug naar de parkeerpagina

Om files en parkeergeld te voorkomen neem ik vaak mijn fiets mee. Vroeger had ik zelfs een speciaal vouwfietsje voor dit doel. Dan parkeerde ik elders in de omgeving en nam dan het fietsje naar het evenement. Geen file, geen drukte, geen kosten. En tegenwoordig verdien je zo’n fietsje binnen de kortste keren terug.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *