Gratis parkeren RAI – Parkeergarage betaald

Wie denkt dat er mogelijkheden zijn voor gratis parkeren RAI zonder alsnog met het OV een stuk te moeten reizen heeft het mis. Er moet betaald worden en zeker bij grote evenementen moet je even goed plannen als je naar de RAI gaat.

En met plannen bedoel ik van te voren een plekje in de parkeergarage bespreken om er zeker van te zijn dat je er kunt parkeren. Ga je met een paar mensen in een auto en je koopt een dagkaart dan ben je 18 euro kwijt. Zit je met 3 mensen in zo’n auto dan is het 6 euro per persoon, heb je geen gedoe en stap je vlakbij in je auto.

Sommige P&R arrangementen, van te voren besproken, kosten maar 10 euro per dag. Maar daar dus gebruik van.

Gratis parkeren RAI, niet dus

Op zicht is de RAI een prima plek om te parkeren. Je weet dan zeker dat je terecht kunt (er zijn veel parkeerplaatsen en ook een groot parkeerterrein buiten) en ook bij andere P&R plekken zoals bij het Olympisch stadion kun je gaan staan want je bent zo bij de RAI. Je Komt bij de RAI via de afslag S109 van de A10 en dan parkeren bij de RAI volgen.

Parkeren in de buurt van de RAI

Wie ergens in de buurt van de RAI wil parkeren zonder van een parkeergarage gebruik te maken kan niet meteen in de directe omgeving parkeren want daar zijn de plekken schaars en een deel van de rivierenbuurt is verboden toegang tijdens grote evenementen.

Bovendien ben je een dief van je eigen portemonnee want P&R is goedkoper. Pas dus op met slim zijn want voor je het weet ben je (in de drukte van de stad) anderhalf of twee uur bezig om je auto kwijt te raken.

Arena en Olympisch stadion

De P&R Arena en de P&R Olympisch stadion zijn beide prima bereikbare alternatieven als je bij de RAI geen plek meer kunt bespreken.

Gratis parkeren RAI, toch nog mogelijk?

Op een paar plekken in Amstelveen kun je nog gratis je auto kwijt. Maar dan zit je wel een aardig eindje van de RAI af. Vanaf de Beneluxbaan kun je echter met de Tram rechtstreeks naar de RAI of anders via het WTC en overstappen. Op die manier kun je met een flinke omweg toch nog gratis parkeren RAI

Hier een link naar de website van de Gemeente Amstelveen. Op die site kun je PDF’s bekijken van de gebieden waar je gratis kunt parkeren in Amstelveen.  Zo is er mogelijkheid in de wijken Randwijck, Elsrijk, kostverloren en Kronenburg.

Pas echter wel op want er zijn, zeker in de buurten dicht bij Amsterdam/buitenveldert ook nog veel betaald parkeren plekken. Kortom, rond de Beneluxbaan waar ook de tram/metro rijd is voldoende plek. Let wel op blauwe zones en gebieden waar een vergunning vereist is. Op die manier kun je dus toch gratis parkeren olympisch stadion Amsterdam. Als je de kosten van het OV tenminste niet meerekent.

TRUC: Ga met Google Maps en Streetview de buurt in en kijk of er gratis geparkeerd kan worden. Zo kwam ik er achter dat een groot deel van de buurt Randwijck gewoon betaald parkeren is, waarschijnlijk omdat dit tegen het Amsterdamse Buitenveldert aanligt en daar is het betaald parkeren. Je moet dus wel even Amstelveen in en vervolgens met het OV terug naar Amsterdam

De Tram/Metro/Bus die vanaf de Beneluxbaan vertrekt gaat niet rechtstreeks naar het Olympisch stadion. Neem voor Amstelveen en de Beneluxbaan de S109 of de S108. Rij via de Beneluxbaan of de Amstelveense weg Amstelveen in en zoek naar een gratis plek.

Kijk even op de kaart en of wandelend naar het Stadion (max half uurtje lopen) of ga naar de beneluxbaan, neem de tram naar het WTC en de metro naar het olympisch. Over de Amstelveense weg (S108) rijden trouwens nog diverse bussen dus ook dat is nog een mogelijkheid. Kun je eventueel parkeren bij de bosbaan of in het Amsterdamse bos.

Geen sinecure dus, gratis parkeren RAI. En je moet of wandelen of alsnog OV betalen. Het is dus echt goedkoper ergens een P&R arrangement te kopen inclusief OV of met een paar mensen in de auto te stappen en te betalen.

De Tram/Metro/Bus die vanaf de Beneluxbaan vertrekt gaat per definitie naar het WTC Amsterdam.

gratis parkeren rai amsterdam

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.