Gratis parkeren Olympisch stadion

Gratis Parkeren olympisch stadion Amsterdam is een artikel dat gaat over de mogelijkheden om bij het olympisch stadion Amsterdam te parkeren. Daar zal voor betaald moeten worden want gratis parkeren Olympisch stadion kan alleen op een paar plekken in Amstelveen. Dat is niet te ver met het OV naar het Olympisch stadion. Je moet er dus wel even voor op pad, maar dan bespaar je al snel zo’n 15 tot 20 euro. 

In Buitenveldert en een paar delen van Amstelveen is het betaald parkeren maar vooral in Amstelveen zijn er gaatjes in de mazen van het betaald parkerenweb. Maar er is dus geen kans voor gratis parkeren Olympisch stadion Amsterdam in de directe omgeving van het stadion. Rond het Olympisch stadion kost parkeren rond de 3 euro per uur (2018). En gratis parkeren is een stukje moeilijker. Wil je niet te veel rompslomp betaal dan gewoon en geniet van je bezoek.

Gratis Parkeren Olympisch stadion

Overigens is de RAI een prima plek om te parkeren. Je weet dan zeker dat je terecht kunt (er zijn veel parkeerplaatsen en ook een groot parkeerterrein buiten) en je bent met de metro binnen een paar minuten bij het Olympisch stadion. Wil je dus geen gedoe en snel je auto kwijt neem dan de afslag S109 en ga parkeren bij de RAI

Parkeren bij de RAI 1

parkeren bij de RAI 2

parkeren bij de RAI 3

Het officiële parkeerbeleid bij evenementen in het Olympisch stadion? 

P+R Transferium Olympisch Stadion
P+R Olympisch Stadion is gelegen aan het Stadionplein, dus meteen naast het Olympisch stadion. Ga er dan wel op tijd heen want die garage loopt natuurlijk snel vol. Volgens de site kunt u hier goedkoop parkeren maar dat is alleen bij een P+R regeling. Anders betaald u gewoon de volle mep. U kunt dus niet zo goed elders in de stad bij een P+R plaats parkeren en dan met het OV naar het stadion gaan.

Vanaf de P+R Arena heb je trouwens ook een prima verbinding naar het Olympisch stadion en vanaf de RAI zelfs nog beter. Dat zijn dus goeie opties.

Nogmaals, gratis parkeren Olympisch stadion in Amsterdam is vrijwel onmogelijk. Je moet dus gewoon gaan rekenen en vooral ook kijken hoeveel het gemak je waard is. Ik ga als Amsterdammer die in de hoek Diemen/Duivendrecht/Driemond woont nooit met de auto de stad in tenzij ik ergens iets groots moet ophalen. En ga ik boodschappen doen dat ga ik niet de stad in maar naar een groot winkelcentrum zoals in Noord of Zuidoost.

Ga je een dagje uit in Amsterdam slik dan gewoon het parkeertarief of neem vol overtuiging het OV. In dat geval is een P+R plek een goeie mogelijkheid.

Gratis parkeren Olympisch stadion Amsterdam

Wil je naar een evenement in het Olympisch stadion dan kan het nuttig zijn je rekenmachine er bij te pakken en te kijken wat voordeliger is, met het OV of toch maar betaald parkeren olympisch stadion met alle gemakken van dien. Als je van te voren plant en je neemt een P&R plek dan hoef je gemiddeld niet de volle mep te betalen, zeker niet als je een hele dat op pad gaat.

Heb je daar geen probleem mee ga dan eens kijken rondom de Lairessestraat, Olympiaweg, Stadionweg, de Stadionbuurt vanaf het Olympiaplein, Amazonestraat, Tuyl van Serooskerkenweg, Stadionkade en de buurt achter het Haarlemmermeerstation. Daar kun je al snel een plekje vinden op zo’n 10 minuten lopen van het Stadion voor net even meer dan 3 euro per uur. Let dan wel op hoe je rijd want sommige plekken zijn afgesloten rond grote evenementen. Dus niet eerst naar het Olypmisch stadion via de S108 en dan de buurt in want dat is vaak afgesloten. Maar vanaf de kant van het Olympiaplein, Lairessestraat, en stadionweg (S109 en dan links aanhouden) is  geen probleem of zijn er mogelijkheden.

Waar kun je gratis parkeren in Amstelveen:

Er zijn plekken in Amstelveen waar je gratis kunt parkeren. Hier een link naar de website van de Gemeente Amstelveen. Op die site kun je PDF’s bekijken van de gebieden waar je gratis kunt parkeren in Amstelveen.  Zo is er voldoende mogelijkheid in een aantal wijken zoals Randwijck, Elsrijk en Kronenburg. Rond de Beneluxbaan waar ook de tram/metro rijd is dus voldoende plek. Let op blauwe parkeer zones en gebieden waar een vergunning vereist is. Op deze manier kun je dus gratis parkeren olympisch stadion Amsterdam.

De Tram/Metro/Bus die vanaf de Beneluxbaan vertrekt gaat per definitie naar het WTC Amsterdam.

Op de middelste foto een goeie reden om toch maar wat parkeergeld te betalen.
Want dat wil je toch niet missen.

Terug naar de parkeerpagina

Denk niet dat je wegkomt door niet te betalen in Amsterdam. Rondom evenementen is de controle in het gebied intensief. De kans dat je zonder een bon thuiskomt is zeer gering.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *