Gratis parkeren Kampen

Gratis parkeren Kampen, waar doe je dat? Bijna overal dus. Want ik Kampen willen ze blijkbaar graag dat je langskomt. Om lekker te shoppen of je te laten verwennen in de uitstekende horeca in dit vriendelijke stadje aan de IJssel.

Je vind mij maar al te vaak in Kampen. Ik woon in Lelystad en dit is één van de leukste stadjes in de buurt. Het is klein, overzichtelijk, er is uitstekende horeca en behalve midden in het oude centrum kun je vrijwel overal gratis parkeren.

parkeren kampen
Gezellige horeca op de Plantage

Ikzelf sta vaak bij het winkelcentrum Hanzewijk. Hier kun je ten opzichte van de Dr. Damstraat 148 makkelijk je auto kwijt. Het is dan 1 tot 1.3 km lopen naar het centrum. Ik neem deze parkeerplaats omdat ik dan op de terugweg boodschappen kan doen bij een mooie Jumbo en een al even mooie Lidl.

Gratis parkeren kampen
De Oudestraat met de Nieuwe toren

Tweede prima gratis parkeren Kampen mogelijkheid is bij het stadhuis aan de Burgermeester Berghuisplein 1. Adres van de ingang van deze gratis parkeren Kampen mogelijkheid is bij de kruising van de Kennedylaan en de Burgermeester Berghuisplein.

Hier is kun je ook een automaat vinden met een gratis kaartje van Kampen. Dat is nog eens service. Ook is er daar een Camperplaats. Volg na het parkeren de Kennedylaan en je loopt zo het oude centrum van Kampen binnen.

Gratis parkeren kampen
De Ijsselkade in Kampen.

Maar de beste mogelijkheid om gratis en praktisch bij Kampen te parkeren is bij de gratis parkeergarage bij de Oude Buithaven die ook die naam heeft. Exacte adres is Oranjesingel 44 in Kampen. Van hieruit loop je zo het oude centrum in.

En dan nog zijn er mensen die op Google zeggen dat het te ver is. Inderdaad, als je invalide bent en op stokken of een rollator loopt dan is 500 meter een heel eind. Maar ja, dan kun je nog altijd op de betaalde parkeerplaats bij de IJsselkade 65 gaan staan. Dit kost maximaal 10 euro per dag of 2 euro per uur voor maximaal 3 uur.

Betaald parkeren geld alleen in Kampen voor het centrum. Voor mee informatie hierover verwijs ik graag naar de informatie van de gemeente over betaald parkeren in Kampen.

Kampen is een vriendelijk en historisch stadje met een rijke geschiedenis en prachtige oude gebouwen waaronder 5 stadspoorten en een prachtige en elegante singel. Er zijn eeuwenoude delen van een stadsmuur en constructies die terug gaan tot de middeleeuwen.

Toeristische informatie

De Stadskazerne is de hoofdlocatie van de Tourist Info in Kampen. Naast de Tourist Info zijn in De Stadskazerne de Bibliotheek Kampen, het Stadsarchief Kampen, RTV IJsselmond, de Stadsarcheoloog en Historische vereniging Jan van Arkel gevestigd.

Ook biedt De Stadskazerne onderdak aan een depot van het Stedelijk Museum Kampen. Kortom: dit is een ideale plek om Kampen te ontdekken en bovendien tegenover de overigens wel betaalde parkeerplaats IJsselkade 65

De Stadskazerne
Oudestraat 216, Kampen
touristinfokampen@gmail.com
www.destadskazerne.nl
Stadsarchief Kampen

Leuke info site over Kamen Lees hier
Lees meer over kampen op deze website
Gemeente Kampen over parkeren Op deze website

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *