Gratis Parkeren in Nederland zeldzaam

Gratis parkeren is tegenwoordig moeilijk. Vooral stadscentra, evenementengebieden en rond winkelcentra word maximaal misbruik gemaakt van de automobilist. Dat al die bezoekers ook geld in het laatje brengen is een onderschat feit.

Zo ga ik nog maar nauwelijks naar het Boven het IJ winkelcentrum omdat je er minimaal 1.30 betaald. Dat betekent dat ik voor een snelle boodschap in Amsterdam Oost of Diemen goedkoper uit ben. Dat doen ze dus niet slim in Amsterdam Noord.

In Amsterdam en omgeving is gratis parkeren vrijwel onmogelijk. Alleen ver weg in Amstelveen, een paar kleine stukjes Amsterdam Noord en in sommige aanpalende gemeentes is hier en daar nog een plekje vrij. Maar een gemeente als Diemen heeft ook al op veel plekken blauwe zones, parkeervergunningen en een grote parkeergarage in het centrum. Dit vooral omdat veel mensen gratis in Diemen parkeerden en dan met metro of de tram het centrum van Amsterdam in reisden. Dat kan dus niet meer.

Gratis parkeren in Nederland

Ik ben een enthousiaste autorijder en als ik ergens een gaatje weet maak ik er graag melding van. Ik heb al heel wat informatie over gratis parkeren voor mezelf bij elkaar gezocht en waarom zou ik die informatie niet met jullie delen. Vandaag op deze pagina een aantal links naar plekken waar je moet betalen maar waar je misschien wel onderuit kunt.

gratis parkeren

Gratis parkeren in Nederland

Tips voor parkeren in Nederland, gratis en betaald

Op bovengenoemde pagina’s vind u ook altijd links naar relevante website met parkeermogelijkheden of voorschriften. Heeft u tips mail me dan even via Contact.

Gaat u op stap naar een evenement stel u dan altijd op de hoogte van de parkeermogelijkheden en de kosten. En kijk ook even met Google Maps in omliggende straten of wijken of daar een parkeerbeleid is zodat u weet of u per definitie een poging moet gaan ondernemen. Soms is het de moeite niet of zijn er andere redenen om gewoon te betalen. Ik weet nog dat ik een keer naar Thialf ging voor een schaatstoernooi en dat het koud was en regende. Dan ga ik dus niet proberen ergens in een wijk te parkeren maar betaal ik die 5 eurootjes en parkeer mijn auto op 5 minuten lopen van de hal. Gemak dient de mens.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.