Gratis parkeren Floriade Almere 2022

Over gratis parkeren Floriade Almere heb ik hier al een eerder bericht geschreven. Dat gaat over parkeren in de stedenwijk, vlakbij de Floriade en te belopen binnen 1.7 kilometer.

Dit stukje gratis parkeren Floriade Almere gaat over fietsen naar de Floriade. Dat is niet gemakkelijk want er is niks aangeven. En dat is weer zo’n minpunt van deze organisatie.

Het voordeel van fietsen is dat je na een dag over de Floriade lopen niet nog eens een extra kilometer hoeft te lopen. Dat is voor sommige mensen nu eenmaal te veel. Met de fiets zoek je een plekje ergens in Almere en vervolgens peddel je lekker naar de hoofdingang.

NB: lees eerst mijn Review nr 1 om te bepalen of u wel naar de Floriade wilt nu veel nog niet af is of nog heel erg moet gaan groeien.

Fietsknooppunten:

Natuurlijk zijn er ook fietsknooppunten in de buurt van de Floriade. De hoofdingang ligt bij Knooppunt 77. Dat ligt tussen de knooppunten 78 (Almere Haven / De Steiger) en knooppunt 75 (Stedenwijk)

Belangrijk: Knooppunt 77 zelf ligt binnen de hekken van de Floriade.

Hou er ook rekening mee dat u vanaf knooppunt 85 moet omrijden. Dit is echter wel goed aangegeven want anders kunnen de Almeerders zelf niet meer naar huis. Een bordje Floriade (voor fietsers) zult u nergens aantreffen.

U moet dan via de Steiger en Knooppunt 78 en via de MacDonalds naar de Floriade rijden. Nogmaals, dit is nergens aangegeven maar u moet via de bushalte over de A6 naar de MacDonalds.

gratis parkeren Floriade Almere
Kaartje met Floriade en fietsknooppunten.

De Stedenwijk, Muziekwijk, Gooisekant en Almere Haven zijn allen prima geschikt om uw auto neer te zetten en de fiets te pakken.

Het rode, afgesloten pad vanaf knp 83 valt voor een deel binnen de hekken van de Floriade en is afgesloten, net als het pad vanaf knp 42. Het gele Bergsmapad loopt als fietspad naar de hoofdingang van de Floriade. Dit is ook de looproute vanaf de Stedenwijk.

Navigatie:

Ik gebruik voor de navigatie op de fiets de Google Maps App op mijn telefoon. Die werkt uitzonderlijk goed vind ik zelf. Toen ik om moest rijden vanaf knp 84 pikte hij snel de route weer op. Lekker hard zetten en je hoort hem vanuit je jaszak de route uitspreken.

Op de website van de Floriade zelf staat als adres Sturmeyweg, 1324 KN Almere. Dit adres komt op Google uit binnen de Floriade. Komende vanaf de zuid-westkant van Almere kom je dan wel bij de hoofdingang. Ik ga dit zondag 30-04 testen.

Om naar een wijk te navigeren geef ik een kruising op of een willekeurig huisnummer. Dit maakt niet uit als je met de fiets bent, de afstanden zijn relatief kort bij.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *