Gratis parkeren Floriade 2022

Gratis parkeren Floriade 2022 is mogelijk maar je moet altijd minstens 1 km wandelen. Dat kan na een dagje Floriade nog een probleempje worden maar het scheelt je wel 15 euro.

Gratis parkeren Floriade kan in de Stedenwijk in Almere via afrit 3 Almere Stedenwijk. Verder kun ja natuurlijk altijd gratis parkeren door je fiets mee te nemen. En dat is gezien de ticketprijs van 15 euro in Almere absoluut de moeite waard.

Maar voor ik verder ga: Moet je nu wel naar de Floriade gaan?

Ik ben inwoner van Flevoland en kan voor 49 euro het hele jaar naar de Floriade. Maar als je 29 euro per persoon moet betalen en je bent voor 2 bekers (wel goeie) koffie 7 euro kwijt dan moet je wel wat leuks te zien krijgen. Oh ja, en voor de stoeltjeslift (enkele reis) en het treintje moet je extra betalen.

Niet af dus

En op dit moment, eind april 2022, is dat nog niet het geval. Er is nog te veel braak liggende grond, te veel hele kleine plantjes en ruimtes en velden die niet af. Ik zou dus nog minstens een maand tot 6 weken wachten.

Anderzijds vraag ik me af of deze expo ooit echt tot volle wasdom gaat komen dit jaar. Want er moet nog wel erg veel geplant worden en wat er staat is soms erg iel en moet nog ver groeien.

Lees hier mijn blog over de Floriade

Nu verder met gratis parkeren floriade 2022

Hieronder geef ik een opsomming van straten waar je kunt parkeren en binnen 2 km bij de Floriade bent.. Ik doe dat via afstanden van rond de 1 tot 1.5 km lopen en 1.5 tot 2 km lopen. Ook zal ik nog voorbeelden geven van wijken kunt parkeren en dan de fiets pakken.

De afstand is altijd minstens 1 km want je moet van de wijk naar de hoofdingang lopen. Dat is minimaal 600 meter maar dan ben je de auto nog niet kwijt en die kan natuurlijk niet altijd in de Heerlenstraat staan want die is het meest dichtbij.

NB: u kunt reageren of vragen stellen maar het even duren, wsl 24 uur voordat u antwoord heeft. Helaas is dit tegenwoordig vanwege veiligheidsreden onvermijdelijk. Mijn excuses daarvoor.

1 kilometer tot maximaal 1.3 kilometer lopen:

Heerlenstraat
Udenstraat
Brunssumstraat
Hoensbroekstraat
Geleenstraat
Sittardstraat
Geleenstraat
Venloweg
Bredeweg

Ook het Maastrichtkwartier is redelijk te belopen.

1.3 tot 1.7 km lopen

Bredaweg
Tilburgstaat
Veghelstraat
Geldropstraat
Boxtelplein
Gilzepad
Eindhovenstraat
Oosterhoutstraat
Ossendrechtstraat
’s Hertogenboschplein

Verder kun je nog een ietsjes verder ook parkeren. Dit is nog steeds de Stedenwijk maar wel wat verder lopen, tussen de 1.5 en 2 km lopen.

1.7 tot 2.2 km lopen

Gorinchemgracht
Pijnackerpad
Rijswijkstraat
Dordrechplein
Schoonhovenstraat
Leidenstraat
Wassenaarstraat

Enfin, u snapt de strekking. Als je niet wilt betalen en 1 tot 2 kilometer kan lopen dan kun je van dat parkeergeld lekker koffie gaan drinken

Meer over de Floriade:
Blog en Review
Met de fiets
Navigatie

Hieronder nog een paar fotó’s uit april 2022. Op mijn blog op deze site maak ik elke keer verslag van mijn ervaringen. Daar zal ik ook van me laten horen als de Floriade wel een bezoekje waard is voor 29 euro.

De tulpen zijn in ieder geval wel gelukt.
Gratis parkeren Floriade
Het Land- en tuinbouwpaviljoen is de moeite waard (Green Love)
FLoriade 2022
Zo is er nog heel wat te doen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.


Geplaatst

in

door

Reacties

5 reacties op “Gratis parkeren Floriade 2022”

 1. harrie avatar
  harrie

  Hoe zit het met de zuidingang bij het kabelbaanstation daar? Volgens de kaart van floriade is daar ook een ingang en net daarnaast heb je een bedrijventerrein met parkeervakken.

  1. NetPerk avatar

   Hoi Harry,
   Dat is de toegang voor de shuttlebussen. Ik ben daar op de fiets heen gegaan en werd terug gestuurd terwijl het een vrijwel leeg Terrein is.
   Ook daar niet dus.
   Groetjes, Netperk

   1. Harrie avatar
    Harrie

    Dat is wel triest; mensen te voet uit Almere Haven zouden daar toch naar binnen moeten kunnen..
    Bedankt voor de reactie! Ik ga het vandaag trouwens eens proberen denk. Kijken hoe ver ik kom. 😀

    1. NetPerk avatar

     Hoi Harrie,

     Ik hoor graag van je of het als voetganger wel lukt om daar naar binnen te komen.

     Groetjes,
     Netperk

 2. D. Bok avatar
  D. Bok

  Gister naar de Floriade geweest, vouwfietsje achterin en parkeren op de Heerlenstraat. GIng prima zo, leuke dag gehad. Dank voor de parkeertip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *