Gratis parkeren Concertgebouw Amsterdam

Gratis parkeren concertgebouw Amsterdam is alleen op zondag mogelijk. In Amsterdam kun je op zondag gratis parkeren behalve in het centrum. Gratis parkeren concertgebouw Amsterdam is dus een onmogelijkheid, ik zeg het nog maar eens.

En probeer het ook niet want een bon kost aanzienlijk meer. Ook elders parkeren en met de fiets naar het concertgebouw heeft weinig zin want je moet zo’n beetje naar Badhoevedorp om ergens een gratis plekje te vinden. En zelfs dat weet ik niet zeker.

Bezoekadres: Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam

Niet gratis parkeren concertgebouw Amsterdam

P&R parkeren is de goedkoopste optie. Hieronder een overzicht van de kosten zoals vermeld op de site van het concertgebouw. Je kunt ook met korting in de Q-park parkeergarage tegenover het concertgebouw parkeren maar ook dan is deze nog steeds erg duur. Informeer van tevoren of hier plek is. En anders kun je voor minder op staat parkeren. Dan sta je echter niet naast het concertgebouw maar moet je een eindje lopen.

Parkeren in de buurt van Het Concertgebouw

Parkeergarage Museumplein (Q-park) ingang aan de Van Baerlestraat

Bezoekers van Het Concertgebouw kunnen met 25% korting parkeren in Q-Park Museumplein. Kortingskaarten zijn op vertoon van uw concertkaart verkrijgbaar bij de garderobe en de kassa van Het Concertgebouw. Deze korting is niet beschikbaar in combinatie met het vooraf reserveren van een parkeerplaats.

Indien u betaalt met creditcard dient u bij vertrek uit de garage eerst de kortingskaart in te voeren en daarna uw creditcard. Als de prijzen van Q-park kloppen is dat aanzienlijk duurder dan op straat parkeren. 2 euro per 17 minuten is 7.50 euro per uur en op straat is dat ongeveer de helft. Heb je geen P+R in deze parkeergarage dan is het een slechte optie.

Inrijtijd tot 01.00 en van donderdag t/m zaterdag tot 02.30. Uitrijden kan 24 uur per dag.
Tarief exclusief korting: € 2,- per 17 minuten of een gedeelte hiervan. Dagkaart € 50,- voor 24 uur.

AANZIENLIJK GOEDKOPER: P+R parkeren: let wel goed op!

Voor het voordelige P+R parkeertarief moet uw laatste check-in op de terugreis op een openbaar vervoer halte in het centrumgebied plaatsvinden. Zie verder hieronder.

 • P+R Amsterdam Olympisch Stadion (afslag S108)
 • P+R tarief na 10.00 uur en in het weekend: € 1 per 24 uur.
 • Daarbuiten € 8 per 24 uur.

P+R Rai: Afslag S109 vanaf de A10. Dan met de Metro.

P+R locaties Amsterdam

LET OP: Voor het voordelige P+R parkeertarief moet uw laatste check-in op de terugreis op een openbaar vervoer halte in het centrumgebied plaatsvinden. De haltes rondom Het Concertgebouw bevinden zich in het centrumgebied.

U kunt na parkeren gebruik maken van tram 24. U stapt uit bij halte Roelof Hartplein, 250 meter verwijderd van Het Concertgebouw. Parkeertarieven in de buurt van Het Concertgebouw maandag t/m zaterdag (zondag gratis):

 • Per uur: € 4,- (09.00 – 24.00 uur)
 • Dagkaart: Vanaf € 24,- (09.00 – 19.00 uur)
 • Avondkaart: € 16,- (19.00 – 24.00 uur)
Invalideparkeerplaats

Naast de hoofdentree bevinden zich zeven invalideparkeerplaatsen. Houders van een geldige Landelijke Parkeerontheffing (LPO) of Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen hier gratis parkeren.

NB: kijk altijd even op ov9292 om te checken of alle gegevens omtrent openbaar vervoer nog juist zijn en of er geen werkzaamheden zijn of uitval.

Openbaar vervoer

Vanaf Centraal Station: tram 2, 5 en 24, bus 170, 172, 174, 272 en Niteliner N70

Tot en met februari 2018 rijd tramlijn 16 niet in plaats daarvan neemt u Tram 24 en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein, 250 meter verwijderd van Het Concertgebouw.

 • Station Zuid WTC: tram 5
 • Station Amstel: tram 12
 • Station Sloterdijk: tram 12
 • Station Muiderpoort: tram 3
 • P+R Olympisch Stadion: tram 24
 • P+R Arena: Metro naar WTC, station Amstel of Olympisch stadion
 • Halte Van Baerlestraat (tram 2)
 • Halte Museumplein (tram 3, 5 en 12, bus 170)
 • Roelof Hartplein (tram 24)

Deze haltes zijn allemaal vlakbij het Concertgebouw. Bekijk de Lijnen-kaart van het GVB. Naast de hoofdingang van het concertgebouw is een taxistandplaats.

Gebruik en raadpleeg altijd ov9292, de NS Reisplanner of de site van het openbaar vervoer Amsterdam voor werkzaamheden, veranderingen en tijdelijke problemen.

Streekvervoer

Halte Museumplein, die zich bevindt tegenover de hoofdingang van Het Concertgebouw, stoppen de volgende bussen van het streekvervoer/Connexxion:

 • Lijn 347 (Uithoorn via Amstelveen)
 • Lijn 357 (Aalsmeer via Amstelveen)
 • Lijn 397 (Nieuw-Vennep)
 • N47 (Uithoorn)
 • N57 (Aalsmeer)
 • N97 (Nieuw-Vennep)

Deze informatie is samengevat en bewerkt vanaf:

Artikel: gratis parkeren concertgebouw Amsterdam is gepost op 7 januari 2018

gratis parkeren concertgebouw amsterdam

Foto: Niet gratis parkeren concertgebouw Amsterdam (dit is een Duitse parkeergarage, zo leeg vind je ze niet in Amsterdam).

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *