Er is een gratis kalender weeknummers 2018 2019 2020 via wikidates.org Via deze site van Wikipedia kunt diverse handige kalenders downloaden en gebruiken voor prive doeleinden. De gratis kalender weeknummers kunt u zelf downloaden in uw favoriete format en mag bewerkt worden maar altijd voor eigen gebruik. Hieronder een voorbeeldje van een standaard kalender met weeknummers van 2018, 2019 en 2020
Gratis kalender weeknummers 2018, 2019, 2020
Bent u net als ik en weet u ook nooit de weeknummers kijk dan even op de kalender hieronder. onder aan de pagina staat een link van wikidates.org naar de pagina waar u niet alleen deze maar nog veel meer kalenderformats voor eigen gebruik kunt downloaden. Maar er zijn er nog meer. Er is ook nog een site waar je wordsjablonen kunt downloaden voor eigen gebruik. Daar zitten een paar fraaie weekplanners bij.
Overigens kunt u bovenstaand kalenderblad gratis kalender weeknummers 2018 2019 2020 via uw rechtermuisknop ook gewoon even downloaden en eenvoudig in een documentje plakken. Word past het vanzelf aan op de pagina en u heeft dan een keurig net A4 plaatje van deze handige agenda.
Hieronder alvast een exemplaar van mijn zelfgemaakte kalender van 2020 met weeknummers. Een download exemplaar volgt nog. I.v.m. copyright maak ik ze zelf dus 2019 zit nog even in de pijplijn. Komt er aan.
Via deze link op wikidates kunt u de volgende kalenders downloaden
Gratis kalender weeknummers 2018, 2019, 2020
- Kalender 2018 (Jaarkalenders 2018 en Maandkalenders 2018) met feestdagen en weeknummer als MS Word, PDF in JPG in A4-formaat.
- Jaarkalenders 2018 (gratis te downloaden en printbare) 12 maanden op één pagina, met inbegrip van de feestdagen in weeknummer.
- Maandkalenders 2018 (gratis en printbare) met 12 maanden tot 12 pagina’s (één maand per pagina), met inbegrip van feestdagen in weeknummer (week begint op maandag).
- U kunt deze sjablonen gebruiken als een planner, desktop kalender, vakantie, muur kalender…
- Alle kalender sjablonen die u kunt downloaden mag u gratis bewerken voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik.
- Preview en download al de kalendersjablonen in thuis of op het werk af te drukken.
Wetenswaardigheden over de Kalender
Een kalender bepaalt de lengte en de indeling van het jaar en is gebaseerd op maatstaven die de astronomie aanreikt. Een kalender is gekoppeld aan een jaartelling en een jaarstijl, die beide gebaseerd zijn op conventies of op historische gebeurtenissen die bij de invoering van de kalender als essentiële beginpunten van de beschaving worden beschouwd. De jaartelling bepaalt daarbij het jaar waarin de kalender aanvangt, de jaarstijl bepaalt op welke dag het jaar begint.
Het woord kalender is afgeleid van het Latijnse woord kalendae, dit was de eerste dag van de maand in de Romeinse tijdrekening. Egyptische kalender, gebaseerd op overstromingen van de Nijl. Egypte had al erg lang een kalender gebaseerd op 365 dagen. De Romeinse kalender heeft sinds de stichting van Rome in de 8e eeuw v.Chr. in vele achtereenvolgende gedaanten tot op de huidige dag bestaan. Oorspronkelijk omvatte de Romeinse kalender 304 dagen verdeeld over tien maanden plus een niet nauwkeurig omschreven aantal (ongeveer zestig) dagen in de winter.
De voorlaatste gedaante van de Romeinse kalender was de juliaanse kalender (van -45 tot 1582); deze door Julius Caesar ingevoerde kalender die door het concilie van Nicaea werd aanvaard als officiële kalender van de kerk, was gebaseerd op een jaar van 365,25 dagen met een schrikkeldag iedere vier jaar.
Het zonnejaar is echter iets korter. Op den duur ging daardoor de Juliaanse kalender steeds meer achterlopen (er zat meer tijd in het kalenderjaar dan de zon nodig had tussen twee lentenachteveningen: zo viel de lentenachtevening rond het jaar 1500 op 11 maart). Daarom werd deze door de Rooms-Katholieke Kerk in 1582 door de gregoriaanse kalender (onze huidige kalender) vervangen. De tien dagen achterstand werden ingelopen door op donderdag 4 oktober 1582, vrijdag 15 oktober te laten volgen.
Door de verschillende politieke en godsdienstige omstandigheden in de verschillende landen van Europa werd deze kalender niet overal in Europa onmiddellijk aanvaard, in Rusland zelfs pas na de Oktoberrevolutie van 1917. In de orthodoxe kerken heeft de vervanging ook nu nog niet plaatsgevonden. Wereldwijd bestaan verschillende kalendersystemen maar de gregoriaanse kalender wordt door velen als de universele standaard gezien.
Geef een reactie