Gasfles Campingaz inruilen, 901, 904, 907

Een gasfles campingaz inruilen is eenvoudig. Je gaat naar een winkel of tankstation waar je wel eens van die blauwe tankjes hebt gezien en je ruilt de lege in voor een nieuwe. Moet die tank er mooi uitzien, of kun je gasfles Campingaz inruilen zonder problemen inruilen?

Met andere woorden, moet je oude tank er dan mooi en onbeschadigd uit moet zien. Het antwoord op die vraag is een simpel en hardvochtig NEE. En verderop in dit artikel geef ik daarvan een mooi voorbeeld.

Gasfles Campingaz inruilen 901 904 907

In tegenstelling tot sommige andere gasflessen is een Campingaz fles eigendom van de bezitter. Je betaald er dus wel voor maar je krijgt je geld nooit terug, er staat geen statiegeld op. Daar staat tegenover dat je een fles kunt laten vullen zonder een nieuwe te kopen. Je krijgt dan altijd een geteste, goedgekeurde, mooie en verzegelde nieuwe fles terug. Er zijn wel zogenaamde vulstations waar je je eigen fles kunt laten vullen maar dan moet je naar industriële sites zoals Vos Gas en Olie in Amsterdam West. Dan krijg je geen nieuwe fles natuurlijk.

Ik heb zelf  de proef op de som genomen en ben een aantal keren met een draak van een tank naar een campingwinkel gegaan om de Campingaz fles in te ruilen. En geen enkele keer is mijn tank geweigerd. Er zat bijvoorbeeld een 901 bij die helemaal wit was uitgeslagen met roest en deuken en waarvan de dop helemaal zat vastgerot. Geen probleem meneer, u krijgt gewoon een mooie nieuwe van me, was de reactie.

Gaat u dus een gasfles Campingaz inruilen maakt u zich dan vooral geen zorgen over het ontbreken van een dop of de aanwezigheid van veel roest en deuken. Ze zullen dat ding innemen zolang het op een gasfles lijkt.

Hieronder een mooi voorbeeld van een tank die nauwelijks nog op gastank lijkt. Het is een 904 die uit een oude schuur komt, min of meer onder het hooi en de stront vandaan. Bovendien had hij als gewicht gediend en er zaten deuken in.

En hieronder een rijtje mooie, glimmende blauwe tanks met doppen. Zo krijg je ze dus terug als je zo’n draak van een fles zoals hierboven inlevert. Lang leve de service van campingaz dus.

gasfles campingaz inruilen

Nog even leuk weetje over Campingaz

Campingaz tanks zijn gevuld met butaangas of butagas en dat heeft een hoge calorische waarde, net als propaan.  Je kunt dus op vakantie (in je caravan of camper) beter water koken op gas dan met een elektrische heet water koker. Want geloof me, als je een waterkoker hebt waarvan de stoppen op de camping doorslaan als de ijskast aanslaat kun je beter op gas koken want het is altijd sneller en je hoeft niet op te letten dat je stoppen doorslaan.

Garantie en keur

Natuurlijk moeten gasflessen aan allemaal eisen voldoen. Maar die eisen hebben geen gevolgen voor de consument maar alleen voor de leverancier. Een tank moet bij verkoop aan allerlei eisen voldoen, maar als u inruilt is er geen houdbaarheidsdatum, Kema Keur, verftest of roest-certificaat. U kunt altijd elke tank inruilen, kijk maar naar de foto’s in dit artikel.

Ik moet eerlijk toegeven, ik was ook best een beetje onzeker toen ik met die verroeste en gedeukte tank bij de kampeermarkt binnenliep. Maar ook een lekker gevoel als je dan 10 minuten later met prachtige tank de winkel uitloopt terwijl je maar 10 euro voor zo’n lelijke tank hebt betaald.

Vergeet niet de houdbaarheidsdatum van uw slangen te controleren. De oranje en andere gekleurde gasslangen zijn maar beperkt houdbaar. En monteer voor de zekerheid altijd een Koolmonoxide alarm in uw caravan, camper of tuinhuisje. En koop geen combi-alarm want dat is minder goed.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Gasfles Campingaz inruilen, 901, 904, 907”

  1. Kiek Bigot avatar
    Kiek Bigot

    Goedemiddag, onze campinggasfles is verdwenen. Ik wil de zoon die met vrouw en kinderen gaat kamperen in onze oude prachtent (Slee!) een campinggasfles (middenmaat) geven. Kan ik die bij jullie bestellen? Of via Marktplaats?
    Groet,
    Kiek Bigot

    1. NetPerk avatar

      Hoi Kiek,

      Ik heb nog een paar flessen. 904 en 907. Je mag er eentje komen halen voor 10 uuro met dop of 7 euro zonder. Kan op marktplaats niet veel goedkoper.
      Opsturen mag helaas niet.
      Ik woon in Lelystad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *