Gorges du Tarn – Foto’s en Afbeeldingen

Foto Gorges du Tarn. Dit artikel geeft een inzicht in de prachtige rotsformaties die je in de Gorges du Tarn kunt vinden. Ik heb bijna 1000 foto’s gemaakt tijdens mijn vakantie in de Gorges du Tarn en de meeste zijn gemaakt in de Gorges zelf. Daarvan heb ik deze serie foto Gorges du Tarn samengesteld.

Foto’s Gorges du Tarn

De serie Foto Gorges du Tarn bestaat vooral uit foto’s van de wanden van de Gorges en de kliffen langs de autoroute Gorges du Tarn. Ik heb het stuk tussen le Rozier en Ispagnac meerdere keren gefietst en met de auto gereden en en het is één van de mooiste stukken van Frankrijk.

Foto Gorges du Tarn beloopt dus het gedeelte van de route Millau-Ispagnac maar vooral het stuk vanaf Le Rozier. De mooiste plaatsen zijn La Rozier, Les Vignes, La Malene, Sainte Enimie en Montbrun.

Verder moet u in dit gebied chateau Peyrelade, het middeleeuwse dorp Mosteujouls en de Gorge de la Jonte niet vergeten. Over die laatste heb ik een apart artikel geschreven.

Hij is veel rustiger dan de Gorges du Tarn, minder rotsachtig maar je komt er veel schilderachtige dorpjes tegen en niet te vergeten de Gieren die in deze Gorges in grote getalen aanwezig zijn.

De serie foto Gorges du Tarn kan ook niet heen om de Piedstal de Fontaneilles, helemaal aan het begin van de Gorge bij Les Rivieres-sur-Tarn. Dit zijn het soort foto’s waar ik keer op keer naar terug ga kijken omdat ze zo mooi zijn.

Zie onderaan in Serie 1 onder andere. de foto’s: 19 t/m 40,

Zie onderaan in Serie 2 onder andere de foto’s: 20.

Gorges du Tarn

Serie 1 – Gorges du Tarn en Gorges de la Jonte

Bij de Foto’s
  • 35: Het soort rotsformaties waar je gieren vindt. Die vond ik ook maar mijn cameraatje is niet goed genoeg om ze te fotograferen.
  • 135: De Col de st Rome de Dolan bij Les Vignes.

Serie 2 – Col de St. Rome de Doan

Bij de Foto’s
  • 20: De rotsformaties bij Les Vignes, de overkant van de Col de St. Rome de Dolan.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door