Formule 1 teams 2021 en hun rijders

De Formule 1 Teams 2021 zijn inmiddels vrijwel allemaal bekend. Alleen Hamilton heeft nog niet getekend en Red Bull heeft nog geen definitieve coureur bekend gemaakt voor het tweede stoeltje naast Max Verstappen
Haas gaat met 2 rookies van start volgend jaar. Fernando Alonso komt terug. Rijders die we niet meer terug zien zijn in ieder geval Daniil Kvyat, Kevin Magnussen, Romain Grosjean en Sergio “Chico” Perez,

Formule 1 teams 2021
Red Bull contentpool: Max verstappen

De stand van zaken:

Mercedes:
Valtteri Bottas en wsl Hamilton
Mercedes 1.6 V6 turbo
Mercedes W12

Ferrari:
Charles Leclerc en Carlos Seinz jr.
Ferrari 1.6 V6 Turbo
Ferrari SF ?

RedBull Racing-Honda:
Max Verstappen en een vrij stoeltje.
Honda 1.6 V6 Turbo
Red Bull RB17

McLaren Mercedes:
Daniel Ricciardo en Lando Norris
Mercedes 1.6 V6 turbo
McLaren MCL37

Alpine F1 Renault
Esteban Ocon en Fernando Alonso
Renault 1.6 V6 turbo

Alpha Tauri Honda
Pierre Gastly en Yuki Tsunoda
Honda 1.6 V6 Turbo

Aston Martin Mercedes (was Racing point)
Sebastian Vettel en Lance Stroll
Mercedes 1.6 V6 turbo

Alfa Romeo Ferrari:
Kimi Raikonen en Antonio Giovinazzi
Ferrari 1.6 V6 turbo
Alfa Romeo Racing C40

Haas Ferrari:
Mick Schumacher en Nikita Mazepin
Ferrari 1.6 V6 turbo
Haas VF-21

Williams Mercedes:
Georg Russel en Nicolas Latifi
Mercedes 1.6 V6 turbo
Williams FW44
Dit is de stand van zaken van de Formule 1 teams 2021 per 15 november 2020. Zodra er ontwikkelingen zijn vind u deze alhier vermeld. Dat geld voor de teams, de motoren en de rijders.

De veranderingen in de F1 op een rijtje.

Een samenvatting van de veranderingen in 2021

  • De F1 Bolides moeten er beter uit gaan zien. Andere voorvleugels met oplopende randen, 18 inch velgen en een andere achtervleugel moeten er voor zorgen dat de auto’s er beter uitzien.
  • Het aanpassen van de vleugels en een toename van het grondeffect moeten er voor zorgen dat er minder vuile lucht is waardoor er meer close racing mogelijk moet zijn. Dus ook minder verlies van downforce als je achter een auto zit. Dat verlies gaat van bijna 50% naar rond de 15%
  • Er komt een budgetlimiet en meer teams moeten in staat zijn punten te halen.
  • De insteek is dat de rol van de coureur belangrijker word dan de auto cq de techniek.
  • De teams krijgen minder tijd in de windtunnel. De mannen zullen met de computer en berekeningen aan de gang moeten want de windtunnels worden beperkt.
  • Om andere teams meer kans te geven word er nog maar één keer drie dagen getest. Ook krijgen de teams minder tijd om met nieuwe onderdelen te experimenteren. De parc fermé-regels zijn meteen na de vrije training van kracht.
  • Het budgetplafond is vastgezet op 175 miljoen dollar. Verder zal er meer gebruik gemaakt worden van Standaard onderdelen.
  • De Formule 1-weekenden worden korter. Het mediacircus op donderdag verdwijnt en nu gaan de boys op vrijdag babbelen met de pers. De derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag blijven zoals ze zijn. in 2021 zullen we meer interviews en beelden krijgen van de matadoren omdat ze worden verplicht aan hun media-verplichtingen te voldoen.
  • Jong talent moet de kans krijgen om te kunnen racen in F1 bolides en daarom moet elk team zeker twee keer per seizoen een coureur met minder dan twee Grands Prix ervaring inzetten tijdens een vrije training.
  • Deze veranderingen zijn nog niet allemaal even zeker. Er is sprake van dat er in 2021 niks gaat veranderen vanwege de Corona geraleteerde gevolgen voor de teams en de technische veranderingen. Volgens de laatste berichten blijven de auto’s technisch hetzelfde.
x
Mijn andere websites: TuinPlantenIndex.nl
Tekstschrijver4u.nl
Support Wiki | PixaBay.com