Fietsvakantie Pyreneeen – Col’s en Campings

Mijn fietsvakantie Pyreneeen vind plaats in het voorjaar van 2017. Fietsvakantie Pyreneeën betekent kamperen en de mooiste col’s in de Pyreneeën beklimmen met mijn gloednieuwe racefiets. Ik ben in 2016 in de Franse Alpen geweest en nu heb ik een lijst van mooie fietsbergen in de Pyreneeën samengesteld die ik allemaal wil gaan beklimmen.

Fietsvakantie Pyreneeën

De Pyreneeen zijn een totaal ander gebergte dan de alpen. Het is groener en daardoor minder rotsachtig. Maar het is ook ruiger en stiller. Er zijn minder uitgezette en georganiseerde wandelingen en fietstochten en daardoor kun je er nog wat avontuur vinden.

Ik heb de volgende artikelen samengesteld op weg naar mijn fietsvakantie Pyreneeen:

Wat sfeerbeelden van de Pyreneeën

fietsvakantie pyreneeen 2
Op de top van de Tourmalet. Verder niks te zien trouwens …
fietsvakantie pyreneeen 1
Typische Pyreneeën col
fietsvakantie pyreneeen 3
De pieken richting Andorra
Wikipedia over de Pyreneeën

De Pyreneeën (Frans: Pyrénées, Spaans: Pirineos, Catalaans: Pirineus, Baskisch: Pirinioak) zijn een gebergte, gelegen op de grens van Spanje en Frankrijk. Het gebergte strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer, van het westen naar het oosten, van de Golf van Biskaje naar de Middellandse Zee.

Het gebergte is ontstaan door de botsing van het Iberisch Schiereiland met het Europese continent, gedurende de Alpiene orogenese, vanaf circa 50 miljoen jaar geleden tot heden. Er zijn 129 pieken met een hoogte van 3000 meter of meer. De hoogste berg in de keten is de Aneto (3404 meter), gelegen in het uiterste noordoosten van het Spaanse Aragón.

De Pyreneeën bestrijken in totaal zes Franse departementen en vier Spaanse regio’s; het dwergstaatje Andorra ligt volledig in het gebergte. Er zijn aan Franse en Spaanse kant diverse natuurreservaten.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.