Fietstocht Gorges du Tarn

Deze fietstocht gorges du tarn was de eerste die we reden tijdens onze vakantie in dit prachtige fietsgebied. We hebben de auto gepakt en zijn naar Sainte-Enimie gereden, een flink eind richting het einde van de Gorges du Tarn.

Sainte-Enimie is een middeleeuws dorpje dat tegen de rotswand van de Gorges zit aangeplakt. Excuses voor de kwaliteit van de foto’s. Tijdens deze fietstocht was  het licht erg slecht en ik moest kleine foto’s maken want mijn SD kaartje zat nog in de laptop. Van deze fietstocht dus weinig en matige beelden.

Fietstocht - Gorges du Tarn
Kaartje

Fietstocht Gorges du Tarn

Vanaf Sainte-Enimie zijn we 19 km door de Gorges gereden tot aan Ispagnac. Dit is ook weer een prachtig middeleeuws stadje met vele kleine straatjes en steegjes en zichtbaar oude huizen. En dan heb ik het over gewone woonhuizen en niet over statige monumenten. Gewoon de straat waarin de mensen wonen.

tijdens deze fietstocht hoef je niet al te veel te klimmen. Het gaat geleidelijk omhoog en af en toe moet je even in de trappers klimmen om een klein heuveltje te pakken. Deze fietstocht gaat horizontaal evenwijdig aan de tarn omhoog en gaat langs tientallen campings, kanoverhuurders en het ene na het andere schilderachtige dorpje.

Tegen de overzijde van de Gorges zitten diverse zeer oude dorpjes geplakt die alleen via de Gorges, een kabelbaantje of beangstigend steile en smalle weggetjes zijn te bereiken.

Vlak voor we terug zijn worden we nog getrakteerd op een groepje waaghalzen die over 2 kabels de rotswand horizontaal bewandelen. En als ik dan zeg dat het schoolkinderen zijn die daar hangen dan stolt het bloed je helemaal in de aderen.

Maar voor een eerste fietstocht door de Gorges du Tarn in de bloedstollen mooie Gorges een goed begin. Tijdens deze tocht hebben we de Gorge kunnen verkennen en een beeld gekregen van de mooiste stukken. En dus volgt er nog een fietstocht als we van Le Rozier naar La malene rijden want dat is het mooiste traject.

Bij dit artikel zie o.a. de foto’s: 72,75, 78, 82, 86, 89, 91, 94, 98, 101, 104, 108, 109.

Bij de Foto’s
  • 72: De fietsroute Gorges dus Tarn is zonder meer fraai.
  • 101: Met elektrische kuiten is de fietstocht Gorges du Tarn ook uitstekend te doen.
  • 108 en 109: De scholieren aan de bergwand.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *