Fietstocht Courseulles Ouistreham

De fietstocht Courseulles Ouistreham gaat helemaal langs de kust. Tenminste, als je er buiten het seizoen bent.

Fietstocht Courseulles Ouistreham

De route van de fietstocht Courseulles is van juni t/m augustus alleen voor voetgangers en badgasten. Langs de kust rij je naar Ouistreham. In de juiste tijd van het jaar mag je dus helemaal langs de boulevard fietsen op 2 kilometer na.

Dat is dus 15km boulevard. Je komt langs allemaal leuke kustplaatsjes en als je de juiste fiets hebt kun je nog op het strand fietsen ook.

Fietstocht Courseulles Ouistreham
Fietstocht Courseulles Ouistreham

Ik ben terug gereden via Colville Montgomery. Geen knallende plek maar voor mij wel bijzonder.
Op de terugweg ben ik door het achterland gereden.

Dit is een leuke fietsroute waarbij je nog wat van die omgeving kunt zien en wat echte Franse dorpjes tegen komt. Neem wel een kaart mee want voor je het weet zit je op een route national en dat wil je echt niet.

In de haven van Ouistreham heb je trouwens een rijtje uitstekende restaurants. Voor de mosselliefhebbers een eldorado maar ook andere heerlijke Franse gerechten staan hier op het menu.

Onderaan een fotografische impressie die mooi laat zien hoe leuk de tocht langs het strand is. De Normandische kust is daar wat vriendelijker en er zijn wat minder oorlogmonumenten. Dat kan in deze omgeving wel eens even prettig zijn. Het is en blijft toch een beklemmend gebied met een historie van strijd en geweld.

Courseulles-sur-Mer is een gemeente in het Franse departement Calvados (regio Basse-Normandie) en telt 3886 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Caen. In de gemeente ligt het gesloten spoorwegstation Courseulles. De plaats ligt op de scheidslijn van de D-Day stranden Juno en Gold.

Ouistreham is een gemeente in het Franse departement Calvados (regio Basse-Normandie) en telt 9209 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Caen. Ouistreham was het meest oostelijke landingsstrand tijdens de landing in Normandië.

Zie de foto’s: 11 en 31 t/m 36.

Bij de Foto’s
  • 11: Kaartje groot.
  • 31: Kaartje fietstocht Courseulles Ouistreham.
  • 32: Gezellig hutje langs de kust. Heerlijke koffie en een prachtige francaise die niet gefotografeerd wil worden.
  • 33: Fietsen langs het strand.
  • 34: Zeilschool, broodnodige kleur in deze serie.
  • 35: Colleville Montgomery, een slaperig plaatsje onder Ouistreham. Maar wat een mooie herinneringen liggen hier.
  • De plaatselijke Marie.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door