Fietsroute Villard Notre Dame Villard Raymond

De fietsroute Villard Notre Dame Villard Raymond via de Col du Solude is een waar juweeltje. Het is één van de beeldschone beklimmingen in het gebied rond Bourg d’Oissans. Het dorpje Villard Notre Dame bevind zich hoog boven de vlakte van Bourg d’Oisans aan de voet van de Grand Renaud en biedt een uniek uitzicht op de Grandes Rousses, de Romanche-vallei en de Vénéon-vallei.

Wielrenners moeten de klim naar Villard-Notre-Dame een keer gedaan hebben: de duizelingwekkende route bovenlangs het ravijn met donkere tunneltjes en schier eindeloze uitzichten is onvergetelijk.

VILLARD NOTRE DAME VILLARD REYMOND
Fietsparcours nr 8 uit de gids “Cyclo en Oisans” (Oisans Tourisme)
NB: dit is een rondje!

Vertrek / Aankomst : Bourg d’Oisans 720 m
Afstand : 31 km
Max. hoogte : 1680 m
Min. hoogte : 720 m
Hoogteverschil : 1159 m
Max. hellingsgraad : 15.5%
Gemiddeld: 7.5%

 fietsroute Villard Notre Dame Villard Raymond

De fietsroute Villard Notre Dame, col du Solude en Villard Raymond.

De route begint en eindigt in het centrum van Bourg d’Oisans. Hier neemt u de D219 richting Villard-Notre-Dame. De beklimming begint eigenlijk meteen na het dorp. Hier en daar vlakt de beklimming af tussen de tunnels als de in de rotswand ingehakt weg even horizontaal loopt.

De beklimming van deze uit de rots gesneden route is zeer indrukwekkend. Men klimt al heel vlug tot boven de vlakte van Bourg d’Oisans. Het uitzicht over het Grandes Rousses massief en de valleien van de Romanche en Vénéon zijn adembenemend.

Op deze route doorkruist u 3 overlichte tunnels die soms volledig duister zijn. Verlichting is hier onmisbaar want her wegdek word in elke tunnel iets slechter. Het is een rustige route want met de auto rij je permanent vlak langs de rand van het ravijn.

 fietsroute Villard Notre Dame Villard Raymond
De uitgeholde weg richting Villard Notre Dame

Op het tweede gedeelte door het bos kunt u eindelijk een regelmatig ritme bereiken tot in Villard-Notre-Dame hoewel het nog steeds behoorlijk stijl is. In het dorpje kunt u even rusten en wat eten in het restaurant.

Hierna vervolgt u de weg richting de col du Solude. Dit is voor een groot deel onverhard. Het uitzicht naar de overkant van de vallei is adembenemend. U kijkt onder andere recht naar de Alpe d’Huez waarvan u de route helder naar boven ziet slingeren.

De beste van de 3 tunnels

Aan het einde van deze bosweg bereikt u de Col du Solude (1686 m), het hoogste punt van het parcours. Aan het einde buigt u scherp naar links en volg u de overharde naar Villard-Reymond

Hier na neemt ud de D210 om terug te keren naar Bourg d’Oisans. Overigens kun u ook in Villard Raymond even uitrusten op het zonnige terras van de “Gîte de l’eau Blanche”.

Belangrijk: Gaat u door de tunnels neem dan goede verlichting mee.

De typische Franse muurtjes langs het ravijn.

Je kunt de fietsroute Villard Notre Dame appart rijden, dus heen en terug naar Bourg d’Oissans. Je kunt echter ook bij Villard Notre Dame doorrijden naar Villard Raymond via de Col du Solude en dan aan de andere kant naar beneden. Dan kun je ook de Col d’Ornon nog even meepakken. En zo kun je met deze combi diverse rondjes rijden.

Er zijn 3 tunnels tussen Bourg d’Oissans en VIllard Notre Dame. De eerste is het beste, daarna worden ze steeds slechter. Het lijkt wel of de werklui die dit project hebben uitgevoerd steeds slechter gingen werken en/of sneller klaar wilden zijn. Dit is vooral bij het laatste tunneltje te merken. Slecht wegdek en volledig onverlicht.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *