Fietsroute Tremolat Paunat Limeuil

Fietsroute Tremolat Paunat Limeuil. De fietsroute Tremolat Paunat Trimeuil is het verslag van mijn tweede fietsroute in de Dordogne van Tremolat naar Paunat. Tijdens de fietsroute Tremolat paunat Limeuil kom ik ook nog langs St Alvere en Pezuls. De fietsroute tremolat paunat Limeuil bestaat uit zeker 15 km klimmen van de totale 30 a 35 km.

De afdalingen waren kort maar hevig. Op een afdaling van 10% heb ik de 63 km per uur gehaald. Toen ik de auto die me voor de helling had ingehaald weer voorbij dreigde te gaan heb ik maar even geremd. Dat moest trouwens wel want je mocht daar maar 50 en ik ging 60.

Fietsroute Tremolat Paunat Limeuil

fietsroute tremolat paunat limeuil
Het prachtige dorpje Limeuil op de grens van de Dordogne en de Vezere

De fietsroute Tremolat Paunat Limeuil begint in Tremolat alwaar ik mijn auto op het pleintje parkeer. In dit dorpje zit wat uitstekende horeca waar ik later nog flink van ga genieten. Ik ga eerst richting Pezuls waarbij ik de D30 volg.

Na Pezuls ga ik over de D703 en de D30 naar St. Alvere. Vanaf St. Alevere volg ik de D2 en en klein stukje D703 terug Paunat. Ik volg de D2 tot aan Limeuil wat een heerlijke pleisterplaats is. Ik geniet daar van het mooie weer en fiets via D2 en D31 terug naar Tremolat. Vandaar bekijk ik de omgeving nog even waar ik een heel stuk de D31 volg en de D29E2.

Zoals gezegd ben ik op de fietsroute Tremolat Paunat Limeuil enige tijd in Trimeuil geweest. Dit is het zoveelste dorp dat zich het mooiste dorp van Frankrijk noemt. Maar ze hebben een punt, het is een verschrikkelijk mooi middeleeuws dorpje.

Het ligt op de driesprong van de Vezere en de Dordogne. Mooie terrasjes, kanoverhuur, een prachtige tuin met uitzicht op de omgeving (kost wel geld) en een schilderachtig dorp met prachtige oude huizen.

Fietsroute Tremolat Paunat Limeuil
Fietsroute Tremolat Paunat Limeuil

In Paunat heb ik een prachtige kerk van 1000 jaar oud bezocht. Ik heb trouwens ook nog heerlijk gegeten in Tremolat. Ik wilde eigenlijk een eenvoudige lunch maar de bistro waar ik neerstreek was de dependance van een sterrenrestaurant. Daar moest natuurlijk even van geprofiteerd worden. Lekker plekkie in de zon, heerlijk eten, lieve mensen en een koud biertje.

Kortom, de fietsroute Tremolat Paunat Limeuil is een rit die illustratief is voor de schoonheid en de aantrekkelijkheid van dit gebied.

Bij de Foto’s
 • 2: Ik begin in een vallei op weg van Tremolat naar Paunat. Geen verkeer, geen mensen, heerlijk koel en strak blauw. Wat een dag zou dit worden.
 • 3: Zomaar een huisje langs de kant van de weg.
 • 4: Colletje. 10% naar beneden en om mezelf te testen even omgedraaid en het hellinkje ook nog even beklommen. Dat ging prima. Toen ik op de terugweg met 63km per uur een auto dreigde in te halen heb ik maar even afgeremd. Dat moest ook wel want je mag maar 50 daar. En ik ging dus te hard, voor het eerst in mijn leven.
 • 5: De prachtige 1000 jaar oude kerk van Paunet. Hier heeft ooit een wonder plaats gevonden en een monnik heeft toen beloofd deze kerk te bouwen. En dat is gelukt.
 • 6: De toren en de ingang waarvan de stenen heel erg zijn uitgesleten door de 1000 jaar die er over heen is gelopen.
 • 7: Het dak is een paar jaar geleden ingestort. De structuur is weer hersteld en binnenkort zal begonnen worden met het vervangen van het oude plafond.
 • 8: Sober maar heel erg mooi.
 • 9: Het is weer zo’n middeleeuws dorpje waarvan de Dordogne mee vol zit. Maar dit was wel de mooiste Marie die ik gezien heb.
 • 10: Ik heb 1 van de hoogste punten van de fietsroute tremolat paunat limeuil bereikt en kijk uit over de vallei.
 • 11: En ja, je kunt alles wel een Chateau noemen. Dit is meer een ruine en nog een kleintje ook. Maar ja, zo’n plaatsje is er content mee. Verder was er niks, behalve een Bar/Tabac.
 • 12: En dan wil je zwemmen in de Vezere, zak je tot je knieën in de modder weg. Stinken als het laatste oordeel en nog maar met moeite weer aan de kant komen. Daar moet ik dus nog iets op vinden, fatsoenlijke plekjes om in de rivier te zwemmen (dat is dus niet meer gelukt :))
 • 13: Prachtige afdaling richting Tremolat. Vanaf St. Alvere ga ik 10km vrijwel constant naar beneden. Heerlijk, en dat door zo’n prachtige vallei. Het gaat zo lekker dat ik verder vergeet foto’s te maken.
 • 14: Terug in Tremolat aan het einde van de fietsroute tremolat paunat limeuil. Nog een beetje rond lopen, fotootje maken.
 • 15: En dan zie ik mijn zoeker opeens een restaurantje.
 • 16: Het blijkt een bistro te zijn, de dependance van een sterrenrestaurant.Bingo … !
 • 17: De eerste gang is soldaat gemaakt. 12 escargots met genoeg brood om alle boter weg te soppen. Ik krijg het alweer benauwd als ik er aan den, beter kan het niet. Met enige moeite loop ik terug naar de auto. Enerzijds van de pijn in de poten (klimmetje van 10%) en anderzijds van een harde pens met al die boter van de escargots, de confit de canard, het zelfgemaakt ijs en de 2 porties brood met heerlijke boter. Gelukkig dat die Fransen niks snappen van gezond eten.

FotoShow

Openbaar   17 items in fietsroute-tremolat-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *