Fietsroute Ronde Venen

Fietstroute Ronde Venen. De fietsroute ronde venen gaat ten eerste langs de riviertjes de Kromme Mijdrecht, de Amstel, de Waver en de Winkel. Daarnaast gaat hij door en en langs de volgende plaatsen: Amsterdam, Ouderkerk aan de Amstel Nes aan de Amstel, Uithoorn, De Hoef Woerdense Verlaat, Wilnis, VinkeveenAbcoude, Ouderkerk aan de Amstel Amsterdam.

Fietsroute Ronde Venen
Fietsroute Ronde Venen

Fietsroute Ronde Venen

De Knooppunten:

Begin en einde bij de Amstel onderaan de Utrechts brug. Dat is de stille kant bij knooppunt 50
50 – 61 – 62 – 1 – 39 – 52 – 51 – 53 – 58 – 24 – 60 – 16 – 59 – 38 – 17 – 30 – 29 50/70 – 69 – 62 – 61 – 50
Afstand: 66.5 kilometer (Google)

Mijn eigen fietsroute ronde venen gaat vanaf abcoude (knooppunt 28) via het Gein naar Driemond en dan richting Amsterdam/Diemen. Beide routes slingeren geheel en al door de Ronde Venen. Lees verder voor een uitleg en bijzonderheden.

Zie foto 37 en 38 (helemaal onderaan).

  • De kaartjes laten alleen de fietsroute Ronde Venen zien en niet alle knooppunten.
  • Het kaartje gaat van knooppunt 52 tot 38.
  • Deze kaartjes zijn meer om de omgeving en de knooppunten te laten zien.

De kromme Mijdrecht is een pittoresk riviertje dat loopt vanaf Uithoorn tot de Woerdense Verlaat en ongeveer 10 kilometer lang is. Het is een weergaloos mooi stukje fietsgebied en daarom besteed ik er extra aandacht aan.

Je vind in dit gebied diverse kampeerterreinen, al dan niet bij de boer en diverse andere verblijfs- en recreatiemogelijkheden. Voor een mooie zomerse dag een iedeale plek voor een fraaie fietstocht. De kromme Mijdrecht heeft een Oostzijde die loopt vanaf Amstelhoek/Uithoorn. De oostzijde heet voluit

De Hoef Oostzijde. De andere kant bereik je via Vrouwenakker. Ja gaat dan eerst langs de Amstel via de Ruige kade die later overgaat in De Hoef Westzijde. Beide zijden komen uit bij de Woerdense Verlaat.

De Westzijde volgt de Kromme Mijdrecht echter minder lang en komt via de Uitweg N463 alsnog bij de Woerdense Verlaat.

De Kromme Mijdrecht licht in het centrum van het plassengebied met als buren de Vinkeveense plassen, de Nieuwkoopse plassen en de Langeraarse plassen. Verder weg liggen de Westeinder plassen, de Reeuwijkse plassen en de Loosdrechtse plassen. Indien je de Oostzijde volgt kom je een aantal bruggen tegen waardoor je een stuk langs de westkant kunt rijden.

De eerste brug ligt bij knooppunt 53/76, de kant van Uithoorn. Dan kun je doorrijden naar de “overzetbrug” bij de sluitkade, de kant van de Woerdense Verlaat. Hier is ook een jachthaven en een bungalowpark. Voor het volgende knooppunt moet je naar rechts afbuigen vanaf het water.

Dit is de route via de N463. Ik laat die route “rechts liggen” en pak de rustieke oostkant van de Kromme Mijdrecht. Dus op de knop drukken om de brug “open” te doen, in dit geval dicht.

Ben je de brug gepasseerd (het ding heet overzetbrug, ga zelf op zoek naar andere soorten bruggen … ) ga dan naar rechts door richting Woerdense Verlaat.

De Kromme Mijdracht is in vele routes in te passen vanuit het gehele Groene Hart. Te veel om op te noemen dus ik beperk me even tot mijn eigen rondje. Ik heb zelf een favoriete route die begint in mijn eigen dorp,

Diemen en die langs en door het gehele gebied de Ronde Venen loopt. Globaal loopt de route door Diemen, Ouderkerk a/d Amstel, Uithoorn, De Hoef, De Woerdense Verlaat, Wilnis, Vinkeveen, Baambrugge, Abcoude, Driemong en terug in Diemen.

Helaas kan ik het stuk tussen Diemen en de Amstel moeilijk beschrijven omdat er geen fietsknooppunten in dit gebied zijn. Daarom begint en eindigt deze route bij de Amstel onderaan de  Utrechtse Brug, Knooppunt 50, kan iedereen zelf de rest invullen.

De route is 66.5 kilometer en ik heb er 5 uur over gedaan inclusief rustpauzes en foto’s maken. Een rustig toerfietser zal er langer over doen, een beetje racefietser is binnen 2 uur weer thuis.

Zie de foto’s: 37 t/m 50.

Bij de Foto’s
  • 37: Fietsknooppunten rondom de fietsroute Ronde Venen.
  • 38: De Kromme Mijdrecht en de Ronde Venen.
  • 39 t/m 40: Overige kaartjes die helder maken waar alles te vinden is.
  • 41 t/m 50: Foto’s van de prachtige fietstocht langs de Mijdrecht.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.