Fietsroute Oostvaardersplassen

De fietsroute oostvaardersplassen, ook wel het rondje oostvaardersplassen, is 33 kilometer lang. Je kunt starten vanaf het Buitencentrum Oostvaardersplassen of het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Op beide plekken zijn voldoende parkeerplaatsen.

De fietsroute Oostvaardersplassen kan bij harde wind een stevig potje trappen opleveren langs de IJsselmeerdijk. of Oostvaardersdijk. Ik raad u dan ook aan om op buienradar de windkaart even te bekijken. Dan kunt u langs het IJsselmeer met de wind mee fietsen en aan de boskant van de plassen weer terug fietsen.

fietsroute oostvaardersplassen
Oostvaardersdijk tussen Lelystad en Almere

Aan de kant van Lelystad rij je langs het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer waar je koffie kunt drinken. Aan de kant van Almere vind je Paviljoen de Oostvaarders aan de Oostvaardersbosplaats 1.

Op beide plaatsen kun je parkeren. Bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer is een grote parkeerplaats waar je vrijwel altijd je auto kwijt kunt tenzij er een hele bijzondere vogel in het gebied zit want dan is het groen van de vogelaars.

Het is een afwisselende fietstocht met weidse uitzichten langs de IJsselmeerdijk en lekker beschut fietsen langs de boskant van de Plassen. De fietsroute Oostvaardersplassen geeft een mooi beeld van het gebied en de Oostvaardersplassen zelf.

Nu eerst maar even de opsomming van de Knooppunten langs de fietsroute oostvaardersplassen:

24 – 67 – 97 – 93 – 06 – 08 – 20 – 24

Deze fietsroute Oostvaardersplassen (ook wel het rondje Oostvaardersplassen) is 33 kilometer lang en begint en eindigt feitelijk bij de Oostvaardersdijk bij Lelystad, Knooppunt 24. Maar uiteraard kun u op elk knooppunt starten of de route vanuit elders aanrijden. Hij is goed bereikbaar vanaf elk knooppunt in Almere of Lelystad.

Als je op de knooppuntkaart kijkt zie je al snel dat er nog heel wat varianten mogelijk zijn. Zo kunt u binnen de steden Lelystad en Almere doorfietsen of via de Knooppunten 93 -> 09, 06 -> 05 of 08 -> 45 de polder inrijden. U gaat dan richting Zeewolde en Harderwijk.

Ik rij dit rondje vaak even snel vanuit Lelystad om wat kilometers te maken en op tempo de kuiten een beetje op te schudden. Daar is dit rondje prima voor geschikt hoewel het pad van knooppunt 59/91 naar 08 aan de smalle kant is. Maar dan kunt u via andere knooppunten 06 naar 20 gewoon even omrijden.

Kortom, er is nog aardig te variëren en ook voor de snelle fietser is er een route te vinden waar je redelijk snel door kunt pezen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *