Fietsroute Noord Flevoland

Fietsroute Noord Flevoland 1

De fietsroute Noord Flevoland loopt van Lelystad naar de Ketelbrug en via het binnenland weer terug naar Lelystad. Ik adviseer om langs het IJsselmeer te rijden met windje mee want het kan in die bocht bijzonder spoken. Maar dat is dan ook weer goed voor de conditie.

Het is een knooppuntroute dus lekker makkelijk, je hoeft geen kaart te lezen. Hij is 50km lang en loopt enerzijds langs mooie natuurgebieden maar ook zie je voortdurend windmolens van de Nuon. Dit gebied is één groot windmolenpark. Daar moet je wel van houden maar is voor mij geen probleem.

Ik ben gestart midden in Lelystad bij knooppunt 89. Je kunt ook in de haven beginnen maar dan moet je parkeergeld betalen. In de wijk kun je gewoon gratis je auto neerzetten.

Maar nu eerst even het lijstje met Knooppunten.

89 – 64 – 55 – 37 – 31 – 30 – 32 – 33 – 34 – 40 – 96 – 78 – 11 – 79 – 81 – 82 – 70 – 75 – 76*- 80 – 49 – 21 – 65 – 52 – 89

76*: na knooppunt 76 moet je even opletten. Je gaat dan meteen naar links over de Klokbekerweg en neem dan de tweede afslag over de Swifterringweg richting knooppunt 80. Kijk je op de kaart dan zie je knooppunt 40 er tussen maar dat moet je niet doen.

Haven van Lelystad
Bataviahaven Lelystad
Fietsroute Noord flevoland
Landbouw en windenergie in Noordelijk flevoland.

Behalve in Lelystad zit er op deze route geen horeca. Maar wel een paar hele mooie plekjes om een boterhammetje te eten. Bij Noordelijke wind starten bij de Ketelbrug, met de wind mee langs het IJsselmeer, Lekker eten in de Haven van Lelystad en terug binnendoor onder de windmolens door.,

Voor mij is dit een “conditieroute”. Lekker rechtdoor rijden en tegen de wind in trappen. Ik ben nu  bezig met een route door het binnenland van Noord Flevoland die niet langs het water gaat maar zonder uitzondering tussen de landerijen doorgaat.

Wil je de route varieren ga dan naar de ANWB, optie fietsen boven inde werkbalk, en dan de optie fietsknooppuntenplanner. Hij doet het helaas niet altijd niet even goed.

IJsselmeerdijk ter hoogte van het Ketelmeer
IJsselmeerdijk

Geen Kaartje:
Ik kan helaas wegens copyright geen kaartje plaatsen. Maar vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een knooppuntenkaart dus kijk zelf maar even.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *