Fietsroute Limeuil Le Bugue Coux et Bigaroque

De fietsroute Limeuil Le Bugue Coux et Bigaroque is een typische Dordogne route. Geen al te hoge bergen maar wel geacidenteerd. Wie wel eens bij de Eper heide heeft gefietst weet wat hij kan verwachten op de fietsroute Limeuil Le Bugue Coux et Bigaroque . Zuid Limburg is goed te vergelijken met de Dordogne waar het op fietsen aankomt.

De fietsroute Limeuil Le Bugue

25 kilometer, heuvelachtig en vlak met 2 aardige klimmetjes (3 tot 5%)

De fietsroute Limeuil Le Bugue Coux et Bigaroque is niet al te geaccidenteerd en moet met een standaard E-bike te doen zijn. Voor de echte alpenfietser is de fietsroute Limeuil Le Bugue Coux et Bigaroque een opwarmertje voor de opwarmers. Er zitten twee klimgedeeltes in. Van Le Bugue naar Limeuil zit een fikse helling maar vooral het laatste stuk van Coux et Bigaroque terug naar de Camping is een klim waar je even flink voor in de kuiten moet.

Fietsroute Limeuil Le Bugue Coux et Bigaroque

De fietsroute Limeuil Le Bugue Coux et Bigaroque begint met een lange afdaling bij camping Le Clou via de D307 naar Le Bugue. Dit is een uitermate charmant plaatsje langs de Dordogne. Er zijn winkels, leuke terrasjes en een prima Office du Tourisme. Ze spreken daar ook Engels en hadden een ruime voorraad met kaarten van het gebied.

Vanaf Le Bugue pak ik eerst de D703 en daarna de D31 naar Limeuil. Onderweg kom je een prachtig kerkje tegen bij St. Martin. Het gelijknamige kapelletje is bijna 1000 jaar oud en zo voelt het ook. Het is echt zo’n Frans kerkje waar de deur altijd open staat en waar je in alle rust je kaarsje kunt branden.

Je bent dan al snel in Limeuil waar ik een uurtje of twee heb rondgebracht. Ik heb een wandeling gemaakt door het middeleeuwse dorpje en lekker op het terras aan het water gezeten. Dit is een mooie plek en je moet er echt heen gaan als je in dit gebied bent.

Na Limeuil ga ik via de D51 via Le Mouscard Naar Le Bigaroque. Dit is een middeleeuws dorpje dat tegen de bergwand in de vallei aan zit geplakt. Hier moet je even van je feits en rondlopen.

Dan is het door naar Lanceplaine en uiteindelijk kom je bij Coux et Bigaroque. Daar vandaan pak je de D703 terug naar Le Clou via naar Braguel, La Grave en Maynard. Dit is een lange geleidelijke klim waar een beetje fietser tegenop moet komen.

Of je als grijze 50 plusser in dit gebied moet gaan fietsen laat ik aan een ieder over. Met een echt goede E bike en een goede conditie of met een racefiets moet elke geoefende toerfietser hier de berg wel opkomen. Ik ben een tamelijk geoefende toerfietser en weeg 105 kilo. Het kost me flink wat zweet maar ik ben boven gekomen.

De fietsroute Limeuil Le Bugue Coux et Bigaroque in Foto’s

Bij de Foto’s
 • 1: Terrasje in Limeuil.
 • 2: De rit begint. Na de afdeling richting Le Bugue nu omhoog richting Limeuil.
 • 3: Na een straf colletje de beloning: Chapelle St. Martin, een kapelletje uit 1195. En net als overal in Frankrijk, je kunt er gewoon naar binnen.
 • 4: Het kapelletje aan de achterzijde met vele bijzonder mooie familiegraven. Ook is duidelijk zichtbaar dat er ooit nog een stukje aan heeft gezeten.
 • 5: Binnen zijn oude fresco’s te zien. Alleen nog stukjes, maar bijzonder indrukwekkend.
 • 6: Geen preekstoel of andere zaken aanwezig. Alleen een ruwe stenen tafel met een kruis en wat bloemen van een vorige begrafenis.
 • 7: Misschien moeilijk te zien maar tevens het bewijs van de leeftijd van dit bouwwerkje: het houten dak.
 • 8: Beeld van het “schip” met wederom het houten dak.
 • 9: Een plaquette tekst van een kleine 9 eeuwen oud. De vertaling stond er naast. Daardoor is bekend dat het kerkje zo oud is.

 • 10: De fietstocht gaat verder. De hitte is groot aan de zuidkant van de vallei.
 • 11: De ene helling na de andere. Hier links is helaas niet zichtbaar de rivier de Vezere.
 • 12: Onderweg het beeldschone dorpje Bigaroque. Dit is illustratief voor de dorpjes in dit gebied. Later ga ik er nog eens naar boven klimmen.
 • 13: De huizen langs de weg.
 • 14: Het pittoreske kerkje. Dit soort zie je veel in dit gebied. Een soort façade met de eigenlijke kerk er achter. En het gebouwtje hier achter is aanzienlijk jonger van de façade.
 • 15: Even een reepje, nog wat water en de laatste klim van 5 kilometer kan beginnen.
 • 16: Ergens achter die heuvel is de camping. Maar ik ben er nog niet.
 • 17: Warm, warm, warm. Ik rust uit onder een boom, ik ben er bijna.
 • 18: Ik begin al neer te kijken op de omgeving. Ik stijg met grote stijgen …
 • 19: De verlossing. De fietsroute Limeuil Le Bugue en Coux et Bigaroque zit er op. De ingang van de kamping komt op tijd, ik ben zo langzamerhand aardig kapot, vooral vanwege de hitte. Na uitzweten en de verlossende douch lekker bij het zwembad. Het was een prachtige dag zoals je die alleen in Frankrijk kunt beleven. De ultieme vakantie ervaring, typisch Frans en precies de reden waarom ik zo vaak naar dit land terugkeer.

FotoShow

Openbaar   19 items in fietsroute-limeuil-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *